INSIDER

Gyógyszertől halt meg a beteg, hamis papírokat adtak át a rendőrségnek

Sorozatosan megszegték a szabályokat egy 87 éves néni kezelésénél egy budapesti kórházban. Az ügyben ráadásul hamis jegyzőkönyvvel próbálták félrevezetni a rendőrséget.
  • Szerző: Ripost

Megdöbbentő eset történt hazánkban. Az ügyészség vádirata szerint az ápoló anélkül adott gyógyszert a 87 éves asszonynak, hogy konzultált volna az orvosával. Ráadásul az adag dupláját adta be a nőnek, aki a gyógyszer miatt 2015. február 1-jén meghalt a fővárosi kórházban.

Az ügyben az illetékes kerületi ügyészség pár hónapja vádat emelt, a nő kezelése során ugyanis két orvos és az ápoló is foglalkozási szabályt szegett.

A rendőrség megkereste a kórházat, és elkérte a szükséges dokumentumokat. Ekkor a vád szerint a kórházi osztály egyik főnővére az idős nő ápolási dokumentációjában szereplő bejegyzéseket két ápolóval átíratta, ám az újraírt ápolási dokumentumon az általuk alkalmazott gyógyszeres terápiát nem tüntették fel. Ezt az újraírt, hamis jegyzőkönyvet küldték tovább a hatóságnak.

A főnővérrel és az egyik okiratot hamisító ápolóval szemben a Budapesti Nyomozó Ügyészség büntetőügyben elkövetett hamis tanúzás bűntette miatt nyújtott be vádiratot az illetékes bíróságra. A másik ápoló – a két orvos mellett – a fenti alapügy vádlottja – írja a Fővárosi Ügyészség.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?