INSIDER

Figyelem! Ha ilyen gyógyszerből van otthon, semmiképp ne vedd be

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) kivonta a forgalomból az Arbartan filmtablettát, mert szennyőződést találtak benne – áll az OGYÉI határozatában.
  • Szerző: szbd

A 0480820 gyártási számú Arbartan 50 és a 100 mg filmtablettával van gond. Teva Gyógyszergyár Zrt. június 15-én értesítette az OGYÉI-t, hogy az elvégzett analitikai vizsgálatok során:

határértéket meghaladó eredményt kaptak 5-(4'-(AZIDOMETHYL)-[1,1'-BIPHENYL]-2YL)-1H-TETRAZOLE szennyezőre vonatkozóan, ezért kezdeményezik a gyógyszer forgalomból történő visszahívását.

Fotó: OGYÉI

Az OGYÉI-be érkezett dokumentumok alapján megállapítást nyert, hogy a kivonásban érintett tétel nem felel meg a forgalomba hozatali engedélyben rögzített követelményeknek, ezért az OGYÉI jelen döntésében az érintett tétel forgalomból történő kivonásáról döntött – áll a határozatban.

Az Arbartan vérnyomáscsökkentő, illetve vesevédő hatású készítmény, amelyet magas vérnyomásban (hipertóniában) szenvedő betegek kezelésére, valamint 2-es típusú cukorbetegségben szenvedő betegeknél alkalmaznak.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?