INSIDER

Gyereket is zaklat a váci kutyakínzó

Gyermekeiket és kutyáikat is féltik a váciak: egy férfi megvert és az aszfalton húzott végig egy számára idegen, gazdájától elszökött kutyát. A tettes hírhedt: idegen gyerekeket kísér haza, és pénzt követel tőlük vagy drogot akar eladni nekik.
  • Szerző: Ripost

Térfigyelő kamera rögzítette, ahogy egy férfi a vasútállomás előtt körülbelül harmincszor ütött meg egy kutyát szombaton, majd végighúzta az állatot az aszfalton a nyakába kötött övével.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„A kutya nem a sajátja. Kapunyitáskor szökött meg, a gazdája már nagyon kereste. Van csipje, így az orvosi ellátás után visszakerült otthonába. Úgy tudjuk, a rendőrség az elkövetőt kihallgatta, majd elengedte„ – mondta Kapin Richárd, a Szurkolók az állatkínzás civil egyesület egyik tagja a -nak. Több fiatal, akik szemtanúi voltak az esetnek, megpróbálták megakadályozni tettében a férfit.

A borzalmas kínzásról posztot tettek közzé egy helyi Facebook-csoportban, és a dühödt kommentekből kiderült: a férfi hírhedt a környéken, mert gyerekeket is zaklat – különösen a kutyás gyerekekre „utazik”.

Pillanatkép a kutya bántalmazásáról
Fotó: Facebook

„Vasárnap kora reggel hozzánk is odajött. A kislányommal vittük a kutyát sétálni, amikor letámadott minket. Azt kérdezte, van-e nálunk alapozó, mert valakik megverték, és szeretné eltüntetni a nyomait. Simogatta a kutyát, beszélt a lányomhoz. Barátságosnak tűnt, de aztán egyre erőszakosabb lett, ezért elzavartam. Akkor még nem tudtam, ki ő, aztán este a Facebook-csoportban láttam róla a videót és felismertem. Így utólag is kiráz a hideg az egész jelenettől. Azóta nem engedjük el egyedül a lányunkat kutyát sétáltatni” – meséli a váci S. László a -nak.

„Úgy tudjuk, hajléktalanként él egy plázában. Szóval tartja, kifaggatja a tizenéves gyerekeket, közben hazakíséri őket. Úgy hallottam, hogy küzdősportot űzött korábban„ – mesélte Richárd a váci Ördögként elhíresült férfiről. „Sokszor a buszpályaudvaron kínál a gyerekeknek cigit és drogot. Más meg arról mesélt, hogy az ő kutyáját megsimogatta, közben pedig a kutyabántalmazós tettét úgy mesélte el, mintha más csinálta volna.”

Ördögről a térfigyelő kamera felvétele mellett a birtokába került egy rejtett kamerás felvétel is. Ebben a férfi beismeri tettét, és csupán annyit fűz hozzá, hogy „be akarta csicskítani” a kutyát.

„A Váci Rendőrkapitányság állatkínzás és más bűncselekmény miatt indított büntetőeljárást egy 38 éves férfi ellen„ – közölte a rendőrség megkeresésünkre.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?