INSIDER

Gyerekek is kaphatnak vakcinát? Reagált a szakember

Megtörtént a nagy bejelentés!
  • Szerző: Ripost

„A Moderna ma elindította az első klinikai vizsgálatot 6 hónapos és 12 éves életkor között” – tudatta Dr. Constantin Tamás, gyermekorvos közösségi oldalán.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Dr. Constantin később törölt posztjában arról ír, hogy nagyon sokan érdeklődnek nála arról, hogy mikorra várható a gyermekek számára is elérhető vakcina, illetve egyáltalán szükség van-e a gyermekek oltására.

Ezzel egyidőben a Moderna biotechnológiai vállalat bejelentette, hogy az első gyermekek megkapták az oltásukat abban a kísérletben, amelynek során a vállalat koronavírus elleni vakcináját tesztelik a 6 hónapos és 12 éves kor közötti kiskorúakon -idézi az amerikai sajtót az MTI.

Az Egyesült Államokban és Kanadában – 6750 gyermek részvételével – zajló kísérletben együttműködik az amerikai Allergiás és Fertőző Betegségek Országos Intézete , valamint az Egyesült Államok egészségügyi minisztériuma is. „Ez a gyermekgyógyászati kísérlet segít megállapítani, hogy a COVID-19 oltóanyagunk mennyire biztonságos a fiatalabb korosztály esetében.” – mondta Stéphane Bancel, a Moderna vezérigazgatója.
A tervek szerint a kutatók először meghatározzák az oltás biztonságosságát és helyes dózisát a 6 és 12 év közötti gyermekeknél, majd fokozatosan haladnak a legfiatalabb korosztály irányába.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?