INSIDER

Gyerekek lepték el a Hősök terét, Tarlós István megnyitotta az Autómentes Hétvégét

Tarlós István főpolgármester és Palkovics László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) vezetője nyitotta meg Budapesten az Autómentes Hétvégét.
  • Szerző: Ripost

Ahogy arról a is beszámolt, szombaton tartották Budapesten az autómentes nap keretében a legszelídebb motorosok felvonulását, amelyre több ezer kisgyerekes családot vártak. A gyerekek az Andrássy úton „száguldozhattak” műanyag motorjaikon.

MTI/Máthé Zoltán

A rendezvény az Európai Mobilitási Hét programjaihoz kapcsolódik, amelyet az ITM (a rendezvénysorozat koordinátora) az idén 180 millió forinttal támogat. Országszerte a programhoz idén 291 település regisztrált. Ennél többen csak Ausztriából és Spanyolországból jelentkeztek.

MTI/Máthé Zoltán

A legnagyobb tematikus eseményt ingyenes koncertekkel, családi programokkal és kiállításokkal a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) tartja szombaton és vasárnap a belvárosban, az Autómentes Hétvége alkalmából a gépjárműforgalom elől lezárt Andrássy úton. A programhoz kapcsolódóan az ITM támogatásával rendezik meg az Emobility Fórumot is, amelynek idén az elektromos közösségi közlekedés a fő témája.

Tarlós István főpolgármester és Szűcs Somlyó Mária, kommunikációs igazgató, önkormányzati főtanácsadó. MTI/Máthé Zoltán

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?