INSIDER

Gyászolnak az ország állatbarátai: kedvencük örökre elaludt

Csaknem az egész ország figyelemmel kísérte figyelemmel hosszú heteken keresztül Fülöp kutya szenvedését, ami szerda hajnalban véget ért, a kutyus elpusztult. Halála az Állatbarát Alapítványt is meglepte.
  • Szerző: Ripost

A kutyusra brutális körülmények közt még áprilisban találtak rá az Állatbarát Alapítvány dolgozói: egy műanyag zsinór volt a nyakában, ami gyakorlatilag átvágta nyakizmait, az ödéma miatt pedig hatalmasra duzzadt a feje. Fülöp sok műtéten átesett, ha lassan is, de javulni látszott az állapota. Az állatbarátok mindvégig egy emberként szorítottak Fülöpért, aki sokak szerint az emberség jelképé vált. Csütörtök reggel viszont mindenkit megrázott a hír: Fülöp szerda hajnalban feladta a harcot.

Mély fájdalommal tudatjuk veletek, hogy Fülöp, akiért egy ország fogott össze elhunyt. Ideiglenes befogadója mindent megtett érte, utolsó napján és éjszakáján végig simogatta, mellette volt, szerette. Megbeszélték az elmúlt időszak dolgait és ezt követően hajnal 4-kor csendesen elaludt! Ennyi borzalom, ennyi fájdalom megélését nem érdemelte. Nyugodj békén Fülöp!

– olvasható az alapítvány Facebook oldalán.

 „Hiszen már tudott enni is” – mondják sokan bánatosan a közösségi oldalon. Nem értik, mi történt, az alapítvány dolgozói is arra tippelnek, hogy legyengült szervezete vihette el Fülöpöt. Szerda este mentek érte a budapesti, ideiglenes gazdájának lakásába, csütörtök reggel pedig már el is temették a nyíregyházi Állatbarát Alapítvány udvarán, ahol emlékhelyet szeretnének emelni a dolgozók.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?