INSIDER

Megrázó részletek a kettős tragédiáról, az egész falu gyászolja a világbajnokot

Nem lehet sokat tudni a gyászoló apáról.
  • Szerző: Ripost

Döbbent csend honol Pirtón. A pici faluban rengetegen gyászolják koronavírusban elhunyt családtagjukat. A mindössze 23 éves Fekete Patrik halála felfoghatatlan tragédia: a fiatal férfit mindenki kedvelte környezetében. Fekete zászló lobog a pirtói posta épületén. Azt mondják, nem Patrik miatt került ki, sajnos a koronavírus már hosszas hetek óta szedi áldozatait a faluban.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Egészséges, sportoló fiú halt bele a vírusba

Április 9-én, két nappal édesanyja halála után elhunyt a 23 éves Fekete Patrik is. A faluban nem tudják, hogy a családban ki kitől kaphatta el a vírust, de a szomszéd azt mondja, az édesanya fertőződött meg legelőször, aki pajzsmirigyműtét miatt volt kórházban, és valószínűleg ott kapta el. A szomszéd azt mondja, az édesanya műtét után már nem is tért haza a kórházból otthonába, a koronavírust azonban fia, Patrik is elkapta. A mindössze 23 éves fiúnak semmilyen ismert alapbetegsége nem volt, ráadásul egész életében sportolt: fekvenyomó világbajnok volt.

Nem tudni, hol lehet a gyászoló édesapa

A pirtói Kossuth utcában csend honol. Patrikék házánál csak az ugató kutya, és a kapunál nyávogó macskák jelzik, hogy lakik ott valaki. A csengetésre nem felel a férfi, vagy nincs otthon, vagy nincs kedve ajtót nyitni, ami nem is lenne csoda. Két nap eltéréssel vesztette el feleségét, majd fiát. A szomszédasszony azt mondja, hétfőn látta. „Mostanában nagyon nehezen nyit ajtót, ami érthető is. Nem igazán látszik rajta, próbálja titkolni. Nemigen fogta még fel. Múlt héten volt itt egy mentőautó, először azt hittük, hogy az édesanyát hozták haza, de nem, tesztelni jöttek az édesapát, de ő nem nyitott ajtót. Azt nem is tudtuk, hogy Patrik is elkapta, nagyon hirtelen jött ez az egész” – mondja a nő.

„Minket is nagyon megérintett a dolog. Tegnap este is volt itt egy hölgy, és egy fiatal srác, itt sírtak a kapuban, de az édesapa nem jött ki. Nagyon sokan, falubeliek is siratják” – mondja a nő, aki szerint az édesapának nagyon nehéz feldolgozni a történteket. Egy másik falubeli úgy tudja, a gyászoló férfinak Baján élnek a rokonai, azt tervezi, hozzájuk fog költözni. „Én úgy tudom, hogy Patrikot is Baján szeretné eltemetni, de Ibolyát itt Pirtón helyezik majd végső nyugalomra.”

Megrázó riport a gyászfaluról

Márcsak a kutyaugatás jelzi, hogy lakik a világbajnok házban valaki Fotó:Ripost

Túl későn hívta a mentőket

Patrik sajnos valószínűleg túl későn hívta a mentőket. Hogy miért, arról már csak találgatni lehet: talán nem gondolta, hogy sportolóként komoly baja lehet, talán édesanyja halála miatt nem foglalkozott állapotával. Egy biztos: hiába küzdöttek életéért, megmenteni már nem lehetett. „Én úgy tudom, hogy 250-es vérnyomása volt, mire a kórházba került, a szervezete már elkezdte feladni a harcot. Nagyon keményen küzdöttek érte, de szinte azonnal gépekre kellett tenni, már menthetetlen volt. Túl későn hívták már a mentőt” – mondja az egyik férfi, akinek üzlete van a faluban.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?