INSIDER

Gyász: hosszan tartató betegség után meghalt a magyar politikus

79 éves korában halt meg Kósáné Kovács Magda.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Július 27-én meghalt Kósáné Kovács Magda, a Horn-kormány munkaügyi minisztere, volt európai parlamenti képviselő.

Halálhírét családja tudatta a nyilvánossággal, mint kiderült: hosszan tartó és gyógyíthatatlan betegség miatt vesztette életét a 79 éves baloldali politikus.

Pályafutása hajnalán irodalomtörténészként kezdett, majd magyar-francia szakos középiskolai tanárként folytatta útját, később a felsőoktatásban és illetve szakszervezetekben is dolgozott.

A rendszerváltáskor az MSZP színeiben politizált, az 1990-es választáson listán jutott be a parlamentbe. Később Józsefváros egyéni körzetben megválasztott képviselője lett, 1994-95-ben munkaügyi miniszter, 1996-tól az MSZP ügyvezető alelnöke.

Az első, 2004-es választáson került be az Európai Parlamentbe, ahol az Európai Szocialisták frakciójának alelnökévé választották. 2011-ben egyik alapítója lett a Demokratikus Koalíciónak – írja az Origo.

„Elhunyt Kósáné Kovács Magda. Szomorú szívvel búcsúzom tőle. Egy okos és tisztességes politkus, aki bölcsességgel kormányozta a körülötte zajló világot. A Demokratikus Koalíció hatalmas vesztesége a távozása. Nyugodjék békében!”- búcsúzott tőle a hímtag-botrányban elhíresült, tépázott hitelességű Gréczy Zsolt.

Elhunyt Kósáné Kovács Magda. Szomorú szívvel búcsúzom tőle. Egy okos és tisztességes politkus, aki bölcsességgel...

Közzétette: Gréczy Zsolt2020. július 27., hétfő

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?