INSIDER

Gyanútlan sztárokat használt ki a magyar aranymaffia

Az aranymaffia feltűnt az adóhivatalnak, ami épp most döntötte be az egész bandát. A bűnözők két év alatt hatmilliárd forintot kaszáltak azzal, hogy adták-vették az aranyat, magasról téve az adóterhekre.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Egy jó nevű ügyvédnő és férje belefolyt az aranymaffiába, amelynek módszere egyszerű volt: felvásároltak külföldről és magyar magánszemélyektől hatalmas mennyiségű aranyat, majd a saját maguk által létrehozott számlagyáron keresztül kiállított fiktív számlákkal igazolták az eredetét. Végül különböző ékszerüzleteken keresztül eladták az árut. Az egész tranzakció lényege az volt, hogy ne kelljen áfát fizetniük, így a hasznon kívül az is a zsebükben maradt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Pixabay

Az egyik ékszerüzlet, ami tudtán kívül árulta az illegális aranyat, a Facebookon hírességekkel népszerűsítette a boltot. Azt állították, jártak náluk, miközben nekik fogalmuk sem volt a reklámfogásról. Az egyik például Gáspár Győzike volt.

A héten a bűnbanda 14 tagját hallgatták ki a nyomozók, közülük nyolcnak kezdeményezték a letartóztatását. Az aranymaffia aranyéletének itt a vége: jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt 5, de akár 25 évre is ítélhetőek – írja a Blikk.

címkék:
És ezeket olvastad már?