INSIDER

Gyanús lett a futárnak a csomag: kétkilónyi kábítószert adott fel a zuglói család

Kétkilónyi kábítószert foglaltak le a rendőrök Budapesten.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Egy férfit Rotterdamban megkértek, hogy szállítson el egy csomagot Budapestre, a XIV. kerületbe. A férfinak gyanús volt a csomag, ezért azt kinyitotta, abban édességet, illatszert, illetve több fémdobozt talált, valamint több mint 3 kilogramm súlyú paszta állagú anyagot.

Fotó: pixabay.com

A férfi bevitte a csomagot a rendőrségre, amit a nyomozók átvizsgáltak és megtalálták a hengeres dobozban fekete színű ragasztószalaggal körbetekert, több mint fél kilogramm kábítószergyanús tablettát, valamint egy másik fémdobozban több mint másfél kilogramm amfetamint.

A bevezetett nyomozási cselekmények és a széleskörű adatgyűjtésnek köszönhetően három férfi és egy nő került a nyomozók látóterébe, akik kábítószert akartak Hollandiából behozatni.

A zuglói rendőrök a 42 éves B. Zsoltot, aki a „figyelő szerepet töltötte be”, elfogták az átadás helyszínének közelében, unokatestvérének az élettársát, a 44 éves A. Sándort tettenérték, miközben megkísérelte átvenni a kábítószert, unokatestvérét, a 47 éves L. Tímea Edinát budapesti lakásán fogták el, mindhárom embert gyanúsítottként hallgatták ki.

Az is kiderült, hogy A. Sándor már korábban is vett át Rotterdamból származó csomagot, amelyet L. Tímea Edina fia, a 19 éves Y. K. Attila adott fel.

A nyomozás során beszerzett adatok alapján L. Tímea Edina a tulajdonában lévő autót kölcsönadta B. Zsolt részére abból a célból, hogy a Y. K. Attila által Hollandiából küldött, fehér színű karton dobozt tovább szállítsa ismeretlen helyre. A XIV. kerületi Rendőrkapitányság Yamak Kemal Attila vonatkozásában elfogatóparancsot bocsátott ki.​

Az eljárást – a gyanúsítottak szabadlábon hagyása mellett – a BRFK XIV. kerületi Rendőrkapitányság folytatja.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?