INSIDER

Gulyás Gergely elárulta, mikor kerülhet sor a részleges nyitásra

Itt vannak a kormány által meghozott legújabb intézkedések. Gőzerővel dolgoznak a gazdaság újraindításán.
  • Szerző: Ripost

A járványügyi helyzet kapcsán a kormány olyan döntést szeretne meghozni, amiben egyaránt kikéri a hozzáértő szakemberek és a magyar állampolgárok véleményét is. Épp ezért február 15-től online nemzeti konzultáció indul a nyitás kapcsán.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A jelenlegi helyzet alapján fontos, hogy óvatos és szakaszos legyen a nyitás, ezért két ütőmben tervezik megvalósítani: március elején és április elején.

Fotó: YouTube M1

Gulyás Gergely hozzátette, hogy ehhez mindenkinek be kell tartani a védelmi intézkedéseket. Február és március hónapban több vakcina szállítmány is érkezni fog. Jelenleg a regisztrációs alapú oltás zajlik.

„Reméljük, hogy a harmadik hullám elkerülhető lesz, a mutáns terjedése 50 százalékkal gyorsabb, mint a korábban ismert vírustörzsé. A számok stagnálnak” – mondta Gulyás Gergely.

Jelenleg 4 százalék körüli a munkanélküliség és 4,5 millió ember dolgozik Magyarországon. A gazdaság újraindítás kapcsán elmondták, hogy megkezdik a 13. havi nyugdíj visszaépítését. 6 millió forintos otthonfelújítási programot is meghirdettek. 5 százalékos lakásáfával segítik az építőipart. Június 30-ig fennáll a hitelmoratórium cégeknek és magánszemélyeknek is.

Fontos, friss döntés, hogy május 31-ig az állami és önkormányzati ingatlanok után nem kell bérleti díjat fizetni február 1-től kávézóknak, konditermeknek.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?