INSIDER

Gulyás Gergely: a kormány fenntartja a határzárat

A miniszter azt is közölte: biztosítottak a védekezéshez szükséges feltételek.
  • Szerző: Ripost

Gulyás Gergely, a miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón több bejelentést is tett.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

MTI/Illyés Tibor

Kifejtette: mind a kórházi ágykapacitás, mind a szükséges számú lélegeztetőgépek, mind a maszk, a kesztyű és egyéb eszközök utánpótlása rendelkezésre áll.
Közölte azt is: a kormány az emberi élet védelmét tartja a legfontosabbnak, és nem a megbetegedések száma a legfontosabb mutató, ugyanakkor európai összehasonlításban ebben is jól állunk.

Nem engedhető meg, hogy a vírus tönkretegye a mindennapi életet. A védekezés célja nem csupán az, hogy a lehető legkevesebb ember egészsége károsodjon, hanem az is, hogy az ország működési képességét megőrizzük. A vírust külfüldről hurcolták be, ezért zártuk le a határokat, amit a jövőben is fent fogunk tartani

– mondta Gulyás Gergely.

A miniszterelnökséget vezető miniszter megjegyezte: Magyarország az uniós tagállamok közül a munkavállalók számát tekintve is a lehető legkisebb veszteséggel élte túl az első hullámot, míg júliusban az EU-ban a munkanélküli ráta 7,2, addig ez a szám Magyarországon 4,7 volt. Hozzátette: a kormány által támogatott gazdaságélénkítés a munkahelyek megőrzését is szolgálja.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Nincs karácsony töltött káposzta nélkül – klasszikus recept a Mindmegettétől

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?