INSIDER

Gulyás: a magyar egészségügy felkészült mindenki ellátására

Megadta hozzájárulását az országgyűlés a rendkívüli jogrend meghosszabbításához.
  • Szerző: Ripost

A magyar egészségügyi rendszer felkészült, hogy a jelenleginél lényegesen nagyobb betegszám esetén is képes legyen mindenkinek ellátást biztosítani – mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter az Országgyűlés hétfői ülésén, napirend előtti felszólalásában.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Kiemelte: a rendszerváltoztatás óta másodszor fordul elő, hogy Magyarországon rendkívüli jogrendet rendeltek el, ennek 90 napos meghosszabbításához az Országgyűlés megadta a hozzájárulását.

Budapest, 2020. november 16.
Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezetõ miniszter napirend elõtt szólal fel az Országgyûlés plenáris ülésén 2020. november 16-án. – MTI/Kovács Tamás

A kormánynak ebben az időszakban is rendszeresen be kell számolnia a járvány elleni védekezésről, így láthatja mindenki, hogy az Országgyűlés működik – mondta.

Gulyás Gergely közölte: a járvány második hulláma idején világszerte és Magyarországon is rosszabbak a számok, de a kormány az elmúlt hónapokat arra használta fel, hogy felkészüljön, és a védekezéshez.

Orbán Viktor a baloldalnak : Nekünk minden élet számít, Önöknek semmi sem drága

Orbán Viktor miniszterelnök az azonnali kérdések órájában válaszolt a képviselők kérdéseire hétfőn az Országgyűlésben. A koronavírus-járvány közben hamis vádakat megfogalmazó baloldali képviselőknek az egyik felszólalásra válaszul azt mondta: nekünk minden élet számít, Önöknek semmi sem drága.

Orbán Viktor Jakab Péter (Jobbik) kérdésére válaszolva azt mondta, hogy a magyar kormány a nyári hónapokban az országot felkészítette a védekezésre. Így ma 78 kórház vesz részt a betegek ellátásában. Az intenzív ágyakon 582 beteg fekszik, és rendelkezésre áll háromszor ennyi intenzív ágy. A miniszterelnök szólt arról is, hogy mozgósították a medikus hallgatókat, 600 diák dolgozik különféle területeken.

Jobban állunk, mint az EU-átlag

Orbán Viktor viszonválaszában azt mondta a Jobbik frakcióvezetőjének, hogy 14 429 beteg jut egymillió főre Magyarországon, miközben az EU átlaga több mint 20 ezer fő. A halálozások tekintetében is jobban állunk – tette hozzá.

Nekünk minden élet számít, miközben önnek úgy tűnik, semmi sem drága

- zárta szavait a kormányfő.

 

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?