INSIDER

Először szólalt meg a gördeszkás pap, miután kórházba került koronavírussal

Lendvai Zoltán atya tisztában van azzal, hogy hívei várják vissza, maga is szeretne minél hamarabb felépülni.
  • Szerző: Ripost

Mint arról a is beszámolt, a gördeszkás papként híressé vált Lendvai Zoltán atyát, hosszú hetek óta a Covid-osztályon ápolják.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A népszerű katolikus papon azután jelentkeztek a koronavírus-fertőzés jellegzetes tünetei, hogy a szintén a plébánián lakó édesapját is ledöntötte a lábáról a betegség.

Rédics, 2018. szeptember 12.
Lendvai Zoltán plébános gördeszkázik a kibõvített rédicsi gördeszkapálya avatásán 2018. szeptember 12-én
MTI Fotó: Varga György

Most elsőként a Borsnak szólalt meg a rédicsi plébános. Mint elárulta tudja, hogy sokan imádkoznak érte és a koronavírus-fertőzésben elhunyt édesapja lelki üdvéért.

„Köszönöm az érdeklődést, körülbelül annyit tudok elmondani, amennyit a püspök atya is elmondott rólam. Tudom, hogy sokan imádkoznak értem és édesapám lelki üdvéért, amiért hálás vagyok. Isten áldását kérem a munkájukra és Magyarországra!” – mondta Ledvai Zoltán, aki néhány mondat után elfáradt, de egyre jobban érzi magát.

A hívek visszavárják szeretett papjukat. Egyikük a neve elhallgatását kérte, de szívesen nyilatkozott lapnak a lelkipásztorról.

„Igazi közösségi ember, nélküle üresebb az életünk. Örülünk, hogy az imáink meghallgatásra találtak! Már alig várjuk, hogy szervezhessünk vele egy igazi gördeszkás találkozót!”

 

És ezeket olvastad már?