INSIDER

Gomba helyett kannabiszt termesztett anya és fia Budapesten – fotó

Összehangolt akcióban fogták el a budafoki rendőrök és a Terrorelhárítási Központ műveleti munkatársai a kábítószertermesztőt.
  • Szerző: Ripost

Fülest kapott a XXII. kerületi rendőrség, aminek köszönhetően felszámolhattak egy újbudai pincészetben működő kannabisz ültetvényt. A 42 éves V. Zoltán édesanyja gombapincészetét használta arra, hogy rejtve maradjon kannabisz ültetvénye. A rendőrök a férfi elfogására a Terrorelhárítási Központ egységeit kérték fel, mert az adatgyűjtések során megállapították, hogy sportlövőként több maroklőfegyverre is tartási engedéllyel rendelkezik.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az összehangolt műveletben a budafoki rendőrök és a TEK munkatársai november 23-án figyelés alá vonták a férfit, majd a pincészetnél elfogták. A nyomozók a két részből kialakított hely egyikében kiépített szellőztetőrendszert, a másikban 279 tő kannabiszt és a növények termesztéséhez szükséges eszközöket találtak - írja a Police.

A férfi martonvásári lakására is kiterjesztették a kutatást, ahol több olyan nagy értékű tárgyat találtak, melyek bűncselekményből származhatnak; a férfitől több mint 10 millió forint értékben foglaltak le két autót, egy túramotort és négy karórát.

Végezetül V. Zoltánt kábítószer-kereskedelem bűntett gyanúja miatt kihallgatták, majd őrizetbe vétele mellett előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Ripost előfizetés banner

És ezeket olvastad már?