INSIDER

„Golyó fog repüli a gyerekeid szobájába” – volt szeretőjét zaklatta egy prostituált

A prostituált nem akarta elfogadni, hogy lapátra tették.
  • Szerző: Ripost

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója elrendelte a bűnügyi felügyeletét és távoltartását annak a nőnek, aki folyamatosan fenyegette és zsarolta a volt szeretőjét.

O. M. gyanúsított egy közösségi portálon hirdette a szexuális szolgáltatásait. A férfi tavaly januárban találkozott vele, majd szexuális kapcsolatba is kerültek egymással. A férfi tavaly márciusban lapátra tette, de ezt a nő nem fogadta el és továbbra is folytatni akarta a kapcsolatukat. Miután a férfi ezt visszautasította, a nő többször is hívta a férfit és családtagjait is, akik letiltották a gyanúsított telefonszámát.

Idén januárban O. M. anyagi gondokkal küzdött, ezért ismét hívogatni kezdte a férfit és sms üzeneteket küldött neki, illetve személyesen megkereste ismerőseit, munkatársát is. Ennek során pénzt követelt a férfitől és azzal fenyegette, ha nem ad neki pénzt, akkor „golyó fog repülni a gyerekeinek a szobájába”, „meg fogja őt lőni”, valamint pokollá teszi az életüket.

A férfi január 22-én bejelentést tett a rendőrségen, majd találkozót beszélt meg a nővel a kért pénzösszeg átadása érdekében. A rendőrök a gyanúsítottat a pénz átvétele közben tetten érték és elfogták.

Tekintettel a kiszabható büntetés mértékére megalapozottan feltehető, hogy a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, megszökne vagy elrejtőzne. Továbbá megalapozottan feltehető, hogy a bizonyítást veszélyeztetné azzal, hogy a tanúkat megfélemlítené, vagy jogellenesen befolyásolná, valamint vagyoni helyzetére figyelemmel – jövedelemmel nem rendelkezik – annak a veszélye is fennáll, hogy szabadlábra kerülése esetén újabb szabadságvesztéssel fenyegetett szándékos bűncselekményt követne el.

A bíróság a gyanúsítottat meghallgatta, az ügyészi indítványt megvizsgálta és azt elutasította. A bíróság véleménye szerint a gyanúsítottal szemben enyhébb kényszerintézkedés elrendelése is elegendő, így az első fokú bíróság tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb május 24-ig bűnügyi felügyeletét és távoltartását rendelte el. Ezalatt a nő a távoltartással érintett személyekkel sem közvetlenül, sem közvetve nem léphet kapcsolatba. A végzés ellen az ügyész fellebbezéssel élt, így az nem végleges, de végrehajtható.

És ezeket olvastad már?