INSIDER

Gődény-bukta: az van a vakcinában, mint a kedvenc multivitaminjában!

Meglepő felfedezést tett a Ripost: az oltásellenes Gődény György által reklámozott multivitaminban is benne van ugyanaz az egyébként allergén anyag, mint a Pfizer/BioNTech vagy a Moderna vakcinában. Csak éppen nem tudni, hogy a multvitaminban mekkora mennyiségben.
  • Szerző: Ripost

Úgy tűnik, erős öngólt sikerült rúgnia a vírus- és oltásellenesek pápájának, Gődény Györgynek. Vajon hívei mit szólnak hozzá, hogy ikonjuk egy olyan termékcsaládot reklámoz előszeretettel, amelynek multivitaminjában – mely meghatározó eleme a Gődény-pakknak – benne van ugyanaz az anyag, mint a Pfizer és Moderna vakcinákban. Ráadásul ez az egyetlen „vitatott” anyag a szérumokban, a polietilén- glikol, amely allergiát válthat ki. Az összes többi összetevő növényi.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A PEG okozhat anafilaxiás sokkot

A Pfizer/BioNTech és a Moderna vakcinák az úgynevezett mRNS vakcinák egyik összetevője a sokat vitatott és rettegett polietilén-glikol (PEG). Több tanulmány is kimutatta, hogy főként ez az összetevő képes súlyosabb allergiás reakciót kiváltani. Ám ennek kapcsán Karikó Katalin határozottan hangsúlyozza: ezek a vakcinák sokkal kisebb mennyiségben tartalmaznak PEG-származékot, mint egyéb PEG tartalmú gyógyszerek, így az allergiás reakciók esélye is igen alacsony. A Pfizer/BioNTech vakcina egyébként az eddigi vizsgálatok alapján 100 ezer emberből egynél váltott ki súlyosabb anafilaxiás sokkot.

Koronavírus elleni oltás

Székesfehérvár, 2021. február 7.
Atalai Zsuzsanna háziorvos beadja a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcinájából készített oltóanyagot egy idõs nõnek a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktatókórház oltópontján 2021. február 7-én. A védőoltásra regisztrált legidősebbek közül február 4. és 7. között minden háziorvosi praxisból hat idős embert kórházi oltóponton oltanak be a Pfizer-BioNTech vakcinájából készült oltóanyaggal, 1080 háziorvos pedig maga is beolthat 10-10 regisztrált idős embert az amerikai Moderna cég oltóanyagával.
MTI/Vasvári Tamás

Ugyanez az anyag benne van Gődény kedvenc multivitaminjában

Meglepő felfedezést tett a : a Gődény György által nagy lendülettel reklámozott, sőt, a saját nevével és arcával fémjelzett táplálékkiegészítő-csomagban gyakorlatilag olyan multivitamin is van, amelynek összetevői között bizony ott szerepel a PEG, azaz a politetilén-glikol. Az már azonban nincs feltüntetve, hogy mekkora mennyiségben.

Gődény kedvenc vitaminjában is az van, mint a vakcinában

Gődény Györgynek a saját nevével és arcával ellátott vitaminja is van

Ez azért is lehet meglehetősen furcsa, mert Gődény köztudottan nem kedveli a koronavírus elleni vakcinákat, és bár arra letartóztatása óta kínosan ügyel, hogy „rémhírt” ne terjesszen róluk, azért óvatos utalásokkal folyamatosan hergeli az oltásellenes követőit.

Gődény vitaminjában is benne van az, ami a vakcinában

Gődény egyik kedvenc multivitaminjának összetevői, köztük a polietilén- glikollal. Fotó: Ripost

Az ő ellenérveik között pedig bizony sűrűn szerepel, hogy a vakcinák összetevői miatt megbetegedhetünk. Nos, kíváncsiak lennénk, hogy ezek után ugyanennyire fognak-e tartani Gődény kedvenc multivitaminjától is?

Az oltóponton megfigyelnek, otthon senki se segít, ha rosszul leszünk

Érdemes még egy közel sem elhanyagolható tényre is felhívni a figyelmet: ez pedig az, hogy míg az oltópontokon a vakcina beadását követően mintegy 30 percig megfigyelés alatt tartanak bennünket, hogy esetleg rosszul reagálunk-e a szérumra, addig az otthonunkban ez nem működik, különösen, ha egyedül vagyunk. Tehát, ha ne adj isten mégis beletartoznánk abba az elenyésző százalékba, akik a PEG miatt anafilaxiás sokkot kapnak, ez éppúgy megtörténhet velünk egy ilyen vitamin bevételét követően, hiszen ez is tartalmazza, viszont az otthonunkban jóval kisebb eséllyel kapnánk gyors orvosi ellátást.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?