Létrehozva: 2021.06.27.

Globális támadás indult Magyarországgal szemben

A liberális mainstream globális fake news támadást indított Magyarországgal szemben – reagált a pedofil bűnelkövetőkkel kapcsolatos törvényt ért kritikákra Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában.

„Ma már a nemzetközi politikai vitákat a liberális mainstream a lehető legkevésbé a tények talaján vívja meg, egész egyszerűen globális fake news támadást indítottak Magyarországgal szemben„ – reagált a pedofil bűnelkövetőkkel kapcsolatos törvényt ért kritikákra a külgazdasági és külügyminiszter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Szijjártó Péter úgy fogalmazott: „mindaz, amit mondanak, hazugság, mindaz amit mondanak, semmilyen összefüggésben nincs azzal a törvénnyel, amelyet a gyermekek védelmének érdekében fogadtunk el”.

Szijjártó Péter
Fotó: Facebook

A magyar gyermekek védelméről szóló törvény kimondja – tette hozzá -, hogy egyrészt meg kell védeni a gyermekeket a pedofiloktól, másrészt a szülők kizárólagos joga a gyermekek szexuális orientációval kapcsolatos nevelése.

Kijelentette: az, amit a liberális mainstream állít erről a törvényről, hogy egyes társadalmi csoportokat diszkriminálna, hazugság.

Azzal összefüggésben, hogy a német-magyar Európa-bajnoki futballmérkőzés és az uniós csúcs is részben erről szólt, azt mondta, évek óta világos: a liberális mainstream nem képes elfogadni, hogy Magyarországon a magyar emberek felhatalmazása alapján működő, a nemzeti érdeket első helyre helyező patrióta kormány van, amely dacára annak, hogy szembemegy a liberális mainstreammel, sikeres.

Hozzátette: „három egymást követő parlamenti választást nyertünk, a világjárványt megelőzően Európa egyik leggyorsabb gazdasági növekedési ütemét érte el Magyarország, és a pandémiára adott válaszok tekintetében Európában mind gazdasági, mind egészségügyi szempontból a legsikeresebbnek bizonyult.„

„Ezt nem képesek elviselni, minden létező törvényünkbe azonnal belekötnek”, már akkor, amikor még magyar nyelven sem elérhető a jogszabály, ezzel leleplezik önmagukat, a támadások egyértelműen politikai alapúak és egyértelműen hazugságon alapulnak„ – mondta Szijjártó Péter.

A külgazdasági és külügyminiszer példátlan incidensnek nevezte, hogy péntekre virradóra egy órán keresztül szivárvány fényfestést vetített az Amnesty International a hágai magyar nagykövetség épületére, mint mondta, a helyi hatóságok asszisztálása, sőt támogatása mellett.

Értékelése szerint ez teljesen szembemegy a nemzetközi joggal és a diplomáciai gyakorlattal.

„A fogadó országnak minden ország nagykövetségét meg kell védenie minden inzultussal szemben” – mondta Szijjártó Péter, hozzátéve, hiába kérték a holland hatóságokat, hogy előzzék meg a történteket, nem tették meg.

A gyermekvédelmi törvénnyel összefüggésben azt mondta: „kikérem magamnak hogy NGO-k, meg ki tudja, ki által finanszírozott, ki tudja, milyen szervezetek neveljék a gyerekemet a szexuális orientációjával kapcsolatban„.

Hozzátette: a gyermekei szexuális orientációjával kapcsolatos nevelése az ő dolga, a szülő dolga, sőt, az ő felelőssége és kizárólagos joga. A törvény ezt rögzíti.

Szijjártó Péter szerint már sokszor előfordult, hogy Magyarország az Európai Unió szabályaival összhangban levő jogszabályt alkotott, de akkor is támadták ezért.

Kitért arra, amit „műveltek a német-magyar futballmérkőzés előtt, miközben mindenki tudja, hogy a történelemben mindig nagyon rosszul sült el, ha politikai ügyeket, ideológiai vitákat a sporttal kevertek össze”.

Úgy fogalmazott: hihetetlen volt, hogy ilyen megtörténhet, a 21. században, egy labdarúgó európai mérkőzés előtt.

„ Gátlástalan és gusztustalan politikai botrányt keltettek és Európán belül, egy másik európai országból, Magyarországról érkező szurkolókat folyamatosan provokáltak, miközben zajlott az ideológiai propaganda„ – fogalmazott Szijjártó Péter.

A miniszter a műsorban a gazdasági élet újraindításáért felelős operatív törzsről is beszélt. Azt mondta: az első javaslatokat már előterjesztették ezen a héten a kormánynak, és azokat a kabinet el is fogadta. A kutatásfejlesztéssel kapcsolatos beruházások értékhatárát 3 millió euróról 1 millióra csökkentették, már 10 új kutatásfejlesztési munkahely esetében lehet támogatást igényelni.

Hozzátette: biztosították az exportfejlesztéshez szükséges rugalmasabb jogszabályokat az Eximbank számára, így újabb, a magyar export fejlesztéséhez szükséges utak nyíltak meg, és a magyar vállalatok külföldi beruházásaihoz szükséges támogatási rendszer is létrehozták, valamint a munkavállalással kapcsolatos szabályokat is könnyítették, hogy még több munkahelyet hozhassanak létre.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Véget ért Neymar csapatának rekordot jelentő győzelmi sorozata

origo.hu

Budapesti luxusüzletrablás: újabb megdöbbentő fejlemények derültek ki - videó

borsonline.hu

Ennyi volt, lekerül a képernyőről a TV2 sikerműsora

magyarnemzet.hu

Klopp egy játékost emleget, ő lehetett volna a siker kulcsa?

ripost.hu

Drámai dolog történt a vonaton: sikoltozva kért segítséget gyermekéhez az anya

mandiner.hu

A Nike kissé merészre szabta az amerikai női atléták olimpiai meze bikinivonalát, a sportolók felháborodtak!

origo.hu

Veszélybe került Marics Peti karrierje

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Házasság első látásra: Hilda az ágyába csalta Lacit, a kamerák mindent vettek

ripost.hu

Kiszivárgott: sürgősen költözne Katalin hercegné, az is kiderült, hová!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Fontos bejelentést tesz ma Szentkirályi Alexandra

INSIDER

Megdöbbentő videó: Magyar Péter szóról szóra lenyúlta Orbán Viktor beszédét

INSIDER

Bábként rángatja Karácsony Gergelyt a Gyurcsány-házaspár

INSIDER

Videón, milyen gyanús alakokkal bútorozott össze Magyar Péter

INSIDER

Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba - Videó

INSIDER

"Mondjanak értem egy imát" - Daganatos a gyászoló Edina, aki már két gyermekét is eltemette

INSIDER

Tíz orvossal bővült a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjasok köre

INSIDER

"Éjszakai sötétség volt délután háromkor" – SMA Tomika és szülei így vészelték át az apokaliptikus vihart Dubajban