INSIDER

Olyan brutálisan megverték osztálytársai Gergőt, hogy megvakult: „Fel akarták gyújtani a ruháját”

Az iskolai bántalmazásokat komolyan kell venni. Van, hogy az áldozat képtelen beszélni az őt ért megaláztatásokról.
  • Szerző: Ripost

Mint arról a beszámolt, a 16 éves Tisza Gábor eldobta magától az életet, mert nem bírta elviselni az iskolatársai szekálását. Tragédiája most egy kicsit nagyobb figyelmet irányított az iskolai bántalmazásokra, amik sajnos mindig felüti a fejét.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Nemrég kiderült, eszméletlenségig verték a lepsényi 12 éves Martint az iskolájában. A fiatal fiút az ebédlőben támadta meg négy lebukott, idősebb iskolatársa. A tinédzsert nagymamája vitte be az ügyeletre, majd orvosi tanácsra a kórházba, ahonnan azóta sem engedték ki.

Képünk illusztráció
Fotó: Pixabay

Most pedig a Gergő története látott napvilágot, aki az iskolapadból került rokkantnyugdíjba, miután vakká verték osztálytársai – tudta meg a Blikk.

A Mártélyon élő fiatal tanulászavaros volt, sajátos nevelést igényelt. A szegedi tehetséggondozó iskolában azonban elkezdték piszkálni az osztálytársai: csicskáztatták, megverték, megrugdosták, illetve rendszeresen elvették tőle az uzsonnáját vagy a zsebpénzét.

„Hogy verbálisan és fizikálisan is bántalmazzák, a fiam csak később mondta el. Az osztályfőnökkel minden atrocitás után beszéltem, de semmi sem történt, az iskola nem segített nekünk” – árulta el az édesanyja, Lovászi Gyöngyi.

Az egyik bántalmazása odáig fajult, hogy fenyőtobozt dobtak a fiú szemébe, ráadásul elsősegélyt sem kapott. A szüleit nem értesítették a történtekről, így Gergő retinája levált, és 90 százalékban elvesztette a látását.

„Ráadásul mindez azzal folytatódott, hogy egy vonalzóval is Gergő szemébe csaptak és fel akarták gyújtani a ruháját. Akkor az iskolától azt a választ kaptuk, tegyünk feljelentést, mert ők nem tudnak mit tenni” – mesélte Gyöngyi a lapnak.

Az anya meg is tette, majd hat hosszú év után született meg az ítélet. A zaklatókat közmunkára ítélték és pénzbírságra. Ám utóbbit nem teljesítették Gergő és családja felé.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Ez a mákos guba lesz az ünnepi asztal sztárja
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?