INSIDER

Galgóczy: több százezer ember beoltását tervezik a következő egy hétben

Galgóczy Ágnes elmondta, több százezer adag oltóanyagot szállítottak ki az oltópontokra és a háziorvosokhoz.
  • Szerző: Ripost

Ütemesen és jól halad a koronavírus elleni oltás Magyarországon, a következő egy hétben is több százezer ember beoltását tervezik egy hét alatt – mondta a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi főosztályának vezetője – írja az MTI.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A háziorvosok most a 60 év feletti embereket oltják – tette hozzá.

Több százezer ember kapja meg az oltást egy hét alatt

Orosháza, 2021. március 6.
Takács Zsuzsanna belgyógyász (j) beolt egy idõs nõt a Pfizer-BioNtech koronavírus elleni vakcinájával az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelõintézet oltópontján 2021. március 6-án.
MTI/Rosta Tibor

Szólt arról is, a felmérések szerint egyre nő a vakcinák iránti bizalom, amit alátámaszt az is, hogy egyre többen regisztrálnak a vakcinainfo.gov.hu oldalon, már majdnem hárommillióan jelezték, hogy szeretnének oltást.

Aki viszont még nem tette, a vakcinainfo.gov.hu oldalon teheti meg!

Galgóczy Ágnes tájékoztatása szerint a most pusztító brit vírusmutáns fertőzési rátája meghaladja a hármat, vagyis egy ember három másiknak adja tovább. A normál koronavírus fertőzési rátája kettő és három között volt.

„Ebből következően sokkal több ember kerülhet kórházba és szorulhat akár intenzívosztályos kezelésre” – tette hozzá.

A főosztályvezető elmondta azt is, április elejéig szeretnének mintegy kétmillió embert beoltani, ami nagyban függ attól, hogy a védőoltások időben megérkeznek-e. Reményei szerint nyárra akár elérhetik a nyájimmunitást is.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?