INSIDER

Fürjes: Karácsony ne csak szövegeljen a metró klimatizálásáról!

„Oldja meg, cselekedjen!” – ezt üzente Fürjes Balázs államtitkár a főpolgármesternek, miután a BKK bevallotta: idén maximum hat metrókocsit fognak klimatizálni.
  • Szerző: Ripost

A BKK bevallotta: idén maximum hat metrókocsit klimatizálhatnak. „A BKV ugyan mindent megtesz a metrókocsik légkondicionálásának érdekében, de az már bizonyos, hogy idén nyáron minden feltétel teljesülése esetén is maximum a prototípus kocsikon lehet megvalósítani a klimatizálást” – nyilatkozta.

Pedig Karácsony Gergely főpolgármester tavaly a hőhullám idején azzal kampányolt, hogy nincs klíma a 3-as metróban, majd ezt demonstrálva az egyik szerelvényben mért 34,8 fokot. Múlt héten a is lement megmérni a hőmérsékletet, mi nem hőhullámban, nyitott ablaknál mértünk 33 fokot. Idén már mégsem gond Karácsonyéknak, hogy meleg van a metrón, mindezt annak ellenére, hogy a főpolgármester korábban azt mondta, hogy a költségvetésben rendelkezésre áll a pénz a klímák beszerzésére.

Fürjes Balázs, Budapest és az agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár most a Twitteren üzent Karácsonynak: Ma újra hosszan magyarázkodik, kifogásokat sorol, másokat hibáztat. Blablabla. Ő a polgármester – oldja meg, cselekedjen, ne csak szövegeljen!”

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?