INSIDER

Fűrésszel, baltával gyilkolta meg szállásadóját egy hajdúsági férfi

Megszületett az ítélet.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Életfogytig tartó börtönbüntetést kapott az a 65 éves férfi, aki 2017 januárjában baltával, faággal, fűrésszel megölte szállásadóját Vámospércsen.

A vádlott hajléktalanként élt 2006-ban, miután porig égett a háza. 2015-ben fogadta be egy idős férfi a vámospércsi otthonába. Mindketten rendszeresen ittak, 2017 januárjában alakult ki köztük veszekedés, amikor is az idős férfi nem gyújtott tüzet a kályhában pedig arra korábban a hajléktalanként élő férfi többször figyelmeztette.

K. I.  dühében a kályha közelében lévő baltával az idős férfit nagy erővel háromszor fejen ütötte, majd egy faággal folytatta a verést, végül pedig egy fűrésszel ütötte meg szállásadója fejét. Miután befejezte a bántalmazást, a faágat felvágta, begyújtott vele a kályhába és visszafeküdt aludni anélkül, hogy ellenőrizte volna, hogy életben van-e a sértett. Amikor felébredt, látta, hogy a férfi nem ad életjeleket, de nem érdekelte, nem szólt senkinek. A sértetthez január 23-án délután látogatók érkeztek, ők fedezték fel a holttestet.

A helyszínelők is sokkot kaptak, amikor a holttestet két nappal később felfedezték, mivel addigra a tetemet valamilyen állatok – vélhetően patkányok – összerágták, ezért a verés nyomait nehezen tudták azonosítani.

A Debreceni Törvényszék közleménye szerint a vádlott először beismerte a brutális gyilkosságot, később azonban mindent letagadott. Az eljárásban résztvevő igazságügyi elmeorvos szakértő szerint az indulati cselekmények után röviddel a vádlottak általában őszintén nyilatkoznak, így az eredeti vallomása nem tekinthető hamisnak.

A bíróság K. I.-t különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál és fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés és rablás bűntettében mondta ki bűnösnek, 10 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától, illetve kötelezte a több mint 3 millió forintos bűnügyi költség megfizetésére. A vádlott legkorábban 25 év múlva szabadulhat feltételesen. Az ítélet nem jogerős, a védelem felmentésért és enyhítésért fellebbezett.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?