INSIDER

Félrenyelt, fuldoklott, elájult: így hozták vissza a halál torkából a magyar nőt

A 75 éves asszony rokona előtt lett rosszul, majd elvesztette az eszméletét. Nem sokon múlt a tragédia a A Dél-Dunántúlon.
  • Szerző: Ripost

Félrenyelt, nem kapott levegőt és csaknem meghalt – egy dél-dunántúli családnak szörnyű perceket kellett átélnie, mire a mentők kiértek a fuldokló nyugdíjashoz. Nagy szerencséje volt a 75 év körüli asszonynak, hogy a hozzátartózója épp vele volt. Miután a nő félrenyelt és minden levegővételért küzdenie kellett, a rokon rögtön hívta a mentőket.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„A vonal végén fulladt volna meg a beteg, de nem hagytuk!” – írja az Országos Mentőszolgálat, melynek közleménye szerint igazi hőstettet vitt véghez a nő rokona. Bár bejelentőt megviselték a történtek, minden erejét összeszedte és pontosan követte a rutinos mentésirányítók instrukcióit, amik ennek ellenére sem hoztak sikert.

El kellett kezdeni az újjáélesztést

„A beteg állapota tovább romlott és végül meg kellett kezdeni az újraélesztését” – írta az Országos Mentőszolgálat. Miközben a mentők több egységgel és a háziorvossal együtt elindultak a házhoz, a hozzátartozónak újból erőt kellett vennie magán: ezúttal el kellett kezdenie az eszméletlen nyugdíjas újraélesztését.

nyugdíjas

Hajszálon múlt a nő élete, saját rokona segítségével sikerült megmenteni az idős asszonyt a haláltól (Fotó: Országos Mentőszolgálat)

A hozzátartozó percekig küzdött szerette életéért, mire a háziorvos átvette tőle az irányítást. Az idős asszony életét sikerült megmenteni. Az asszonyt mentőhelikopterrel, stabil állapotban szállították a kórházba – olvasható az Országos Mentőszolgálat Facebook posztjában.

„Az időben megkezdett mellkasi nyomásoknak köszönhetően, a bejelentő mégis meg tudta menteni hozzátartozója életét. Mielőbbi felépülést kívánunk!” – írták.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?