INSIDER

Forró autóba zárva hagyta 2 éves gyerekét az anya: nyugodtan vásárolgatott a fóti áruházban

A nő azzal védekezett, nem akarta felébreszteni alvó gyermekét...
  • Szerző: Ripost

A nő békésen vásárolgatott kisebbik gyerekével, miközben a kétéves gyermek őrizetlenül volt az autóban, úgy, hogy odakint 28-30 fokos forróság volt.

Mindenki csak nézett: egyik pillanatról a másikra rendőrök lepték el a boltot mesélte a drámai pillanatokban éppen ott vásároló szemtanú. Kiderült, hogy egy asszonyt keresnek, aki a 2 éves gyermekét a parkolóban álló kocsijában hagyta - mondta a szemtanú. A Blikk szerint a nő azzal védekezett, hogy nem akarta felébreszteni a kicsit.

A szóban forgó áruház sajtósa megerősítette: az eset valóban a parkolójukban történt, azonban a nyomozás érdekeire való tekintettel több információt nem árulhatott el.

Az időjárás-jelentések szerint aznap száraz, napos idő volt, a hőmérséklet délutánra 28-30 fok közé kúszott. A kocsi karosszériája a tűző napon percek alatt felhevül.

A test nem tudja leadni a hőt, így hőpangás alakul ki. Egy napon álló autóban akár 15-20 perc alatt is végbe mehet ez a folyamat – magyarázta dr. Kóczán István belgyógyász. – Egy kisgyereknél a hőszabályozás még nem tökéletes, gyorsan fellép az elektrolitzavar, szívritmuszavar is kialakulhat, de végzetes is lehet a trauma.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?