INSIDER

Így ért véget a forgalommal szemben való száguldozás az M85-ösön – videó

Az idős sofőr a forgalommal szemben hajtott az autóúton. Durva baleset lett a vége.
  • Szerző: Ripost

Szinte tövig nyomta a pedált az idős férfi, miközben nem is sejtette: rossz irányba hajt, és forgalommal szemben közlekedik az M85-ös autóúton. A rossz döntésnek katasztrófa lett a vége, három autóst is kórházba kellet szállítani – írja a Magyar Közút.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A 80 éves férfit Nagycenknél rögzítette a kamera, ahogy a forgalommal szemben közlekedik. Sajnos nem úszta meg a balesetet – és más sem: Nagylócnál nekiütközött egy szabályosan, a belső forgalmi sávban érkező autónak, amitől az a külső sávban haladó teherautónak csapódott. Mindkét személygépkocsi a szalagkorlátnak ütközve állt meg. A Magyar Közút Instagram oldalán tette közzé a videót, arra kérve az autósokat, hogy ilyen esetben ne folytassák a sok esetben súlyos balesettel járó közlekedést.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Magyar Közút Nonprofit Zrt. (@magyarkozut) által megosztott bejegyzés

„Hasonló esetek más gyorsforgalmi utakon is előfordultak már, annak ellenére, hogy az elmúlt években kiemelt figyelmet fordítottunk arra, hogy minden fel- és lehajtónál megerősített táblarendszer hívja fel a közlekedők figyelmét a megfelelő irányra” – írja közleményében a Magyar Közút, hozzátéve: az elmúlt időszakban két tipikus esetet tapasztaltak. „Azokban a térségekben, ahol korábban nem volt gyorsforgalmi út, ott több ilyen helyzet fordul elő, sokan nem friss GPS rendszerrel közlekednek és így annak a már nem aktuális információira hallgatva hajtanak fel rossz irányba, és amit a legnehezebb kivédeni, vannak, akik, ha eltévesztenek egy kijáratot, egész egyszerűen megfordulnak vagy visszatolatnak”.

forgalommal szemben

Képünk illusztráció (Fotó: pixabay.com)

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?