INSIDER

Forgalmas metrókijáratnál történt az újpesti lövöldözés és késelés

Bármelyik arra sétálót lövés érhette volna. Elképesztő, mi történt Újpesten fényes nappal.
  • Szerző: Ripost

Fényes nappal keveredett két család egymással szóváltásba, ami végül lövöldözésbe és késelésbe váltott át vasárnap ebéd után. Az eset Újpesten, a Temesvári utcánál történt, mindössze pár lépésnyire az Újpest-Városkapu metrómegállótól és vasútállomástól.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Keller Mátyás/Ripost

A véres jelenet helyszíne ráadásul egy kis parkoló volt: itt sétálnak keresztül azok, akik éppen leszálltak a tömegközlekedésről és abba az irányba indulnak haza.

„Én nem voltam itthon, amikor történt a dolog, egy ismerősöm telefonon hívott fel, ő mesélte el. Én már 25 éve itt lakom, nem mondanám, hogy ez egy ilyen rossz környék lenne” – mondta a -nak egy hölgy, hozzátéve, nem tudnak róla, hogy bármelyik család ott lakna a környéken. Egy, a parkolóban álló busz sofőrje lapunknak azt mondta, gyakoriak a gyanús találkozók ebben a parkolóban – talán vasárnap délután is erről volt szó.

Fotó: Keller Mátyás/Ripost

A parkolóban két család csapott össze. Az 52 éves B. Béla gumilövedékes fegyverrel lőtt meg egy férfit, míg 37 éves társa pedig a meglőtt ember fiát szúrta meg egy késsel. A gumilövedékkel eltalált sértett életveszélyes, a késsel megsebesített fia súlyos sérülést szenvedett. A támadók először elmenekültek, majd önként feladták magukat a rendőrségen.

B. Béla ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntett, míg két társa ellen felfegyverkezve csoportosan elkövetett garázdaság bűntett gyanúja miatt indult büntetőeljárás. A három férfi elszámoltatása folyamatban van.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?