INSIDER

Fordulat, hátborzongató dolog derült ki a 22 éves magyar lány haláláról

Szerettei addig nem nyugodhatnak, amíg ki nem derül, ki a felelős Sarolta öt évvel ezelőtti haláláért.
  • Szerző: Ripost

Döbbenetes fordulat: a gyászoló család szerint meggyilkolták, és most már a rendőrség is ember­ölés miatt nyomoz az öt évvel ezelőtt felakasztva talált 22 éves Balogh Sarolta ügyében.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A végzetes napon Sarolta az egyik barátja házában tartózkodott. A fiatal lány korábban Németországban is dolgozott, és egy ott élő férfi többször is támogatta anyagilag. Az ismerősei arra kényszerítették, hogy újabb utalásokra bírja rá a segítőjét. A megfélemlített lány kétségbeesve hívta fel, mondván, megölik, ha nem jut pénzhez, de a német férfi nem vette komolyan. A házigazda ezután elhajtott kocsival és balesetezett. Erről a lány telefonjára érkezett egy üzenet. A férfi azután visszatért a házba, ahol Saroltát – az ő verziója szerint – már felakasztva találta. Levágta a redőnyzsinórról, csak utána hívott segítséget.

A megtört család szerint ez egy színjáték volt, szerettük ekkor már rég halott lehetett. A Debreceni Rendőrkapitányság 2014-ben folytatott közigazgatási eljárást Sarolta ügyében, akkor bűncselekmény gyanúja nem me­rült fel, álláspontjuk szerint Sarolta ön­szántából vetett véget az éle­tének. A befejező határozat ellen a hozzátartozók panaszt jelentettek be, de ezt elkésettségre hivatkozva érdemi vizsgálat nélkül elutasították. Az ügyben gyanúsított nem volt, és nyomozás sem indult. Sarolta édesanyja azonban nem adta fel a reményt, hiszen tudta: kislánya sosem dobta volna el az életét.

A családnak végül egy jogvédő egyesület nyújtott segítséget. „Az általunk készített beadványok alapján a rendőrség tájékoztatott, hogy immár emberölés megalapozott gyanúja miatt nyomoznak az ügyben” – mondta a Borsnak Vidák Aladár, a Reménytelen Ügyek Harca Jogvédő Egyesület elnöke.

„Azon vagyunk, hogy vádat emeljenek, és kiderüljön a teljes igazság. A boncolási jegyzőkönyv szerint a testen többek között horzsolásokat, zúzódásokat és tűszúrásokat is találtak, amik idegenkezűségre utalhatnak. A következő lépés, hogy egyértelműen beazonosítsuk az elkövetőt” – mondta Vidák. Annak idején egyébként a helyszínen ujjlenyomatot és DNS-mintát sem rögzítettek, de még a családot sem hallgatták ki, így a házigazda pénzkövetelésével kapcsolatos életveszélyes fenyegetőzés is egy új körülmény.

Tóth Máriának, az elhunyt nő édesanyjának csütörtökön kellett bemennie a rendőrségre. Lánya halálának körülményei­nek tisztázása mellett egy másik érdekes történettel is elő tudott állni.

„Hétfő este Saci gyermeké­vel és az élettársammal beültünk egy debreceni gyorsétterembe. Egy váratlan pillanatban körülvett hét ember, köztük az a férfi is, akivel a halála napján együtt volt a lányom. Teljesen lefagytam, hogy a gyilkossal állhatok szemben. Előtte sosem találkoztunk. Azt mondta, szerették egymást a lányommal, szenved azóta, hogy megölte magát” – magyarázta az édesanya, aki ezzel kapcsolatban is feljelentést tett a hét elején. Azt mondja, nagyon örül a fejleményeknek, de borzasztóan félti a családját.

A rendőrség arról tájékoztatott, hogy a feljelentés kivizsgálására – az eltelt időre tekintettel – a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságnak már csak büntetőeljárás keretében van lehetősége. Tekintettel arra, hogy a nyomozás folyamatban van, bővebb információval nem szolgálhatnak.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?