INSIDER

Fordulat az eltűnt magyar villanyszerelők ügyében: kiengedik a gyilkossággal gyanúsított férfit

Még pénteken hazatérhet a börtönből a két villanyszerelő meggyilkolásával gyanúsított vállalkozót.
  • Szerző: Ripost

A hírek szerint még pénteken elhagyhatja a börtönt és házi őrizetbe kerül a két villanyszerelő meggyilkolásával gyanúsított É. Imre.

A Győri Törvényszéki információ alapján a gyanúsított letartóztatását megszüntették, a férfit pedig házi őrizetbe helyezték. A másodfokú bíróság határozata szerint még mindig É. Imrét gyanúsítják a villanyszerelők meggyilkolásával, éppen ezért a további kényszerintézkedés a férfival szemben megalapozott, ugyanis fennáll a szökés, elrejtőzés és tanúk befolyásolásának veszélye.

A másodfokú bíróság ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a szükségesség és arányosság, illetve a fokozatosság elvét helyesen alkalmazva jutott az elsőfokú bíróság arra a megállapításra, hogy a gyanúsítottal szemben az eljárás további szakaszában már nem szükséges a legsúlyosabb személyi szabadságot korlátozó kényszerintézkedés alkalmazása - írta a Blikk.

A gyanúsított a házi őrizet tartama alatt az ingatlanát csak külön engedéllyel hagyhatja el, a számára előírt magatartási szabályok betartását pedig a mozgását nyomon követő technikai eszközzel kell ellenőrizni.

Tavaly húsvétkor nyomtalanul eltűnt Mácsik Zoltán villanyszerelő. A férfi utoljára a főnökével, É. Imrével találkozott. A vállalkozó egy nagyobb összeggel tartozott Mácsiknak. A rendőrség a nyomozás során É. Imrét még egy villanyszerelő megölésével meggyanúsította. Õ Orlik Vilmos, aki 2015-ben tűnt el.

És ezeket olvastad már?