INSIDER

Fordulat a várpalotai körhintából kizuhant Krisztofer állapotában

Jót tesz az otthoni környezet Krisztofernek, aki már beszélni tanul.
  • Szerző: Ripost

Másfél év kórházi kezelés után hazamehetett a várpalotai horrorhinta áldozata, a 19 éves Krisztofer. Édesanyja úgy látja, jót tesz az otthoni környezet a fiúnak, azóta is egyfolytában mosolyog.

Ahogy arról a %% is beszámolt, 2017 szeptemberében a Várpalotai Napokon menet közben kettétört egy körhinta, és az édesanyjával és két testvérével szórakozó Krisztofer kizuhant a 33 méter magas szerkezetből. A fiú sérülései súlyosak voltak, sokáig az is kérdéses volt, túléli-e a egyáltalán szerencsétlenséget.

"Most is könnyezem, amikor arra gondolok, milyen boldog volt, amikor beléptünk a lakásba. Az orvosok mindent megtettek érte, de egy idő után már nagyon ingerszegény volt neki a kórházi környezet. Amióta újra velünk van, egész nap mosolyog. Ez nekünk is hatalmas erőt ad" – mesélte a Blikknek a fiú édesanyja, Máthé Dia.

"Egyedül még egyetlen pillanatig sem lehet hagyni, segítségre szorul minden téren. Még csak tolókocsival tud közlekedni, de pici támogatással már eljött a saját lábán a szobából a konyháig. Beszélni egyáltalán nem tud, most tanuljuk a betűket. Reményeim szerint hamarosan egy logopédus foglalkozik majd vele" – tette hozzá az anya.

Az éjszakákat úgy oldják meg, hogy Krisztofer kezében egy pici csörgő van: ha azt megrázza, már ugranak is hozzá.

Egyhangúságra biztos nem panaszkodhat Krisztofer: hét testvére folyamatosan biztosítja a nyüzsgést. A legkisebb még csak hároméves, a legnagyobb már felnőtt.

"Nem vagyunk gazdagok, de a szeretet kárpótol minket. A párom sajátjaként neveli hat gyermekemet, Krisztofer is őt tekinti az apjának. Ekkora családnak nagyon nehéz albérletet találni. Most is másfél szobában vagyunk, ami nagyon szűkös. Soha nem kértem egy forintot sem, mégis azt mondták: a beteg fiam mögé bújva akarok pénzért kuncsorogni. Semmi nem áll tőlem távolabb! A férjem éjjel-nappal dolgozik, megteremti, amire szükségünk van!" – mondta Dia.

És ezeket olvastad már?