INSIDER

Fordulat a Teréz körúti robbantás ügyében: ekkor kezdődik a tárgyalás

P. László saját készítésû szöges bombával támadt rá két rendőrre, akár élete végéig börtönbe kerülhet.
  • Szerző: Ripost

Egy évvel és négy hónappal a merénylet elkövetése után, január 31-én áll bíróság elé P. László. A vád szerint azért robbantott, hogy egymillió eurót követeljen a Belügyminisztériumtól - különben fenyegetése szerint folytatta volna a pokolgépes támadásokat.

P. Lászlót tavaly december 8-án előre kitervelten, aljas indokból, több ember és hivatalos személy sérelmére, több ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés bűntette kísérletével, robbanóanyaggal és robbantó­szerrel visszaélés bűntettével, valamint terrorcselekmény előkészületének bűntettével vádolta meg a Központi Nyomozó Főügyészség. A pert a Fővárosi Törvényszéken tartják.

P. László 2016. szeptem­ber 24-én este a Teréz körúton, a Királyi utca közelében robbantotta fel házi készítésű bombáját, mikor a két járőröző rendőr a robbanószerkezet közelébe ért - a rendőrök súlyosan, életveszélyesen megsérültek. Eredetileg az volt a terve, hogy elveszi a sebesült rendőrök fegyverét, de a kihallgatásán azt vallotta: megijedt a robbanástól, ezért nem vette el a pisztolyokat.

P. Lászlót 2016. október 19-én a Terrorelhárítási Központ felszámolóegysége fogta el egy keszthelyi parkolóban. Otthonában további robbanószerkezetek előállításához szükséges eszközöket, hozzávalókat találtak. A bombáival akár több ember életét is kiolthatta volna.

A vádlott a merénylet idején nem szenvedett kóros elmeállapotban, állapította meg két, egymástól független elmeorvosi vizsgálat is. P. László beismerő vallomást tett.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?