INSIDER

Fordulat a soroksári futónő ügyében: súlyos ellentmondásokra derült fény

Az ügyben felkért orvos szakértők véleménye ellentmond egymásnak.
  • Szerző: Ripost

Három nyomozó, egy ügyész és a gyanúsított ügyvédje előtt hallgatták meg azt a fél tucat orvos szakértőt, akik a hat éve történt szörnyű gyilkosság vizsgálatában részt vettek.

A szakértők véleménye több lényeges ponton is ütközik, többek között abban sincs egyetértés közöttük, hogy az áldozat, Gyurik Krisztina hason vagy háton volt, amikor a holttestét megtalálták. A meghallgatáson jelen lévőknek egy kivetítőn mutatták meg a családanya testén keletkezett összes sérülést, hogy újra véleményt mondhassanak.

"A szakértők együttes meghallgatása éppen azt támasztja alá, amit már korábban is mondtam, azaz, hogy súlyos ellentmondások vannak az ügyben. Hat év után sem tisztázott, hogy pontosan mi történhetett a sértettel közvetlenül a halála előtt, a sérülései hogyan keletkeztek. Úgy gondolom, nem biztos, hogy a mostani vizsgálat előrébb viszi a nyomozást, lehet, hogy éppenséggel káoszt idéz elő. Gyilkossági ügyekben az ő megállapításaik a legfontosabbak" – mondta dr. Lichy József, a gyilkossággal gyanúsított R. Szilveszter ügyvédje a Blikknek. 

2013. szeptember 25-én Kardosné Gyurik Krisztina munka után futni ment. Miután a szokott időben nem ért haza, a fia és a férje a keresésére indult. A kutatásba a rendőrség is bekapcsolódott, Krisztina holttestét végül az otthonuktól pár kilométerre találták meg. Gyilkosát öt évig hiába keresték, áttörés tavaly történt. A laboratóriumi vizsgálatok egyezést mutattak a holttestén talált biológiai anyagmaradványok és az évek óta börtönben ülő R. Szilveszter DNS-mintája között. A férfi tagadja a bűncselekmény elkövetését, vallomást a mai napig nem tett. Szóban annyit elmondott, hogy a kérdéses időpontban valóban a helyszínen volt, látott egy párt, ők veszekedtek, ezért odament és az erőszakoskodó férfit megütötte, majd biciklivel elkerekezett. A többszörösen büntetett előéletű, pesterzsébeti kötődésű férfi 2013 óta van börtönben, mert Siófokon betörés közben rajtakapták. Akkor nem derült ki, hogy a nála lévő mobiltelefonok közül az egyik Gyurik Krisztina tulajdona volt.
 
 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?