INSIDER

Fordulat a Népligetben meggyilkolt nő ügyében

A rendőrség elismerte, összevetették a nyomokat a soroksári futónő ügyében talált bizonyítékokkal.
  • Szerző: Ripost

Összevetették a DNS-nyomokat, és a rendőrség egyértelműen kizárta, hogy a soroksári kocogó gyilkosa végzett tavaly a Népligetben egy asszonnyal.

Gyurik Krisztinát 2013. szeptember 25-én tá­madták meg futás közben, a rendőrség szerint két elkövető végzett vele. Megbecstelenítették, majd brutális kegyetlenséggel megölték. Az asszony testét lemeztelenítve találták meg. Tavaly október 13-án, a Népligetben a negyvenéves S. Erzsébet holttestére bukkantak. Õt is levetkőztették, fejét több erős ütés érte. A bűncselekmény valószínűleg szexuális indíttatású. A két ügyben továbbra is érvényben van az 5-5 millió forintos nyomravezetői díj.

A Bors az ORFK-tól érdeklődött: Egyértelműen kizárták-e, hogy a két eset között lehet összefüggés? Válaszuk szerint igen. A soroksári gyilkosság ügyében május 26. a nyomozás határideje, s az esettel kapcsolatban eddig 39 bejelentés érkezett a rendőrségre. A nyomozók korábban utaltak rá, hogy Gyurik Krisztinát megkötözték. A módszer alapján nem zárják ki, hogy a tettes jártas a hajózásban, a csomókötésben.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?