INSIDER

Fordulat a megtámadott futónő ügyében, váratlan levelet kapott

Úgy tûnik, hogy a vele erőszakoskodó H. István megbánta, amit tett. Az asszony lassan épül fel.
  • Szerző: Ripost

Bocsánatkérő levelet írt Makai Viktória ultrafutónak a vele erőszakoskodó H. István. Személyesen beszélni nem tudnak: amikor Viktória kezdeményezte ezt a bíróságon, akkor a bíró elutasította a kérését.A férfi még 2018 októberében a Jászberényi úton bántalmazta és szexuálisan molesztálta Makai Viktória ultrafutót. Viktória szerencséjére a férje a keresésére indult, így szakadt félbe az erőszak. Az asszony a fizikai sérüléseiből is lassan gyógyult fel.

"A kettős látásom 7 hónap alatt minimálisra csökkent, de visszamaradt kétszázaléknyi rejtett kancsalság és az előtte évekig szunnyadó szürke hályogom napok alatt műtétkészre érett. Fogászati kezeléseim jelenleg is tartanak. Van, ahol megúsztam egy koronával, van, ahol implantátum beültetését javasolták" – írta regenerálódásáról a blogján.

A lelki trauma feldolgozása pedig a mai napig is tart. Az ügyben már volt egy tárgyalás, ami alatt István végig zokogott. A találkozás Viktóriának is nehéz volt.

"Az első tárgyalás nagyon kemény volt érzelmileg. Úgy éreztem, a tisztesség erőssé tesz. H. István sírt. Szerettem volna adni neki egy zsebkendőt, de mivel a zseb nélküli gatyában mentem, nem volt nálam. A bírónőnél volt, odalépve felajánlotta neki. Nem is biztos, hogy én átnyújthattam volna. Hozzá sem szólhattam. Hivatalosan sem" – számolt be az asszony. 

Teszem továbbiakban azt, ami az én dolgom és érdekem az ügyben: megbocsátani. Nem érdekel, hogy érdemes-e rá, vagy sem.

Május 14-én a Fővárosi Törvényszék megszüntette István letartóztatását. Nyomkövetőt kell hordania, és nem hagyhatja el az otthonát bírói engedély nélkül. Emiatt távoltartási végzést sem rendeltek el Viktóriával szemben.

"Nem akar kimozdulni, de örül annak, hogy hazamehetett, de alapvetően nincs jó lelkiállapotban. Én magam is csak nehezen tudok vele beszélni a történtekről, mert gyakran elragadják az érzelmei" – árulta el a Blikknek István ügyvédje, dr. Vidákovics Béla. 

"Néhány nappal az elfogása után egy bocsánatkérő levelet írt Viktóriának. Nem akartuk becsatolni a hivatalos papírok közé, hogy ne befolyásoljuk az ügyet. Én jeleztem ezt Viktóriának, ő azonban azt mondta, csak a tárgyalás után szeretné elolvasni azt."

Istvánt szexuális erőszakkal és súlyos testi sértéssel vádolják, amiért halmazati büntetésként 2-11 évet kaphat. A bíróság a döntéskor ennek a középmértékéből, 6,5 évből indul ki. A beismerő vallomása, a cselekmény részletes feltárása, a megbánás, a bocsánatkérés és az eljárás során tanúsított magatartása azonban mind enyhítő körülménynek számít majd.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?