INSIDER

Fontos ügyben küldött e-mailt a kormány, rengeteg embert érint

Beszédes, hogy honnan érkeztek az elektronikus levelek a címzettekhez.
  • Szerző: Ripost

Az elmúlt napokban e-mailben kaptak felhívást azok a magyar állampolgárok, akik korábban már kaptak két oltást, de még nem vették fel a harmadik, megerősítő oltást.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az elektronikus leveleket a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő kézbesítette az érintetteknek – tájékoztatta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerdán az MTI-vel.

Fotó: MTI/Komka Péter

Dömötör Csaba közleményében tudatta: a levélben felhívják a figyelmet arra, hogy a korábban kapott védőoltások hatása néhány hónap elteltével gyengül.

„Arra kérjük az érintetteket, hogy saját maguk és családtagjaik védelme érdekében igényeljék a megerősítő oltást, amennyiben ezt még nem tették meg. A megerősítő oltás újból magas szintre emeli a védettséget” – fogalmazott a politikus.

Jelezte, hogy a harmadik oltás felvételére többféle lehetőség is van, és az oltási akció keretében december 12-éig előzetes időpontfoglalás nélkül is fel lehet venni az oltást a kórházi oltópontok valamelyikén. Az EESZT oldalán emellett előzetesen is lehet időpontot foglalni – tette hozzá.

Dömötör Csaba felhívta a figyelmet, hogy az oltási akciónak is köszönhetően folyamatosan növekszik azok száma, akik már megkapták a megerősítő oltást – eddig több mint 2,7 millióan éltek a lehetőséggel.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?