INSIDER

Fontos részletek a négygyermekes anyák szja-mentessége ügyében

Novák Katalin azt mondta, hogy az intézkedés jelenleg mintegy 40 ezer édesanyát érint.
  • Szerző: Ripost

Jövő januárban életbe lép a négy- vagy többgyermekes anyák személyijövedelemadó-mentessége - mondta a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.Novák Katalin kiemelte, az szja-mentesség nem érinti a családi adókedvezmény intézményét, az továbbra is igényelhető mindkét szülő részéről. A személyi jövedelemadó megfizetése alól azok a nők mentesülnek életük végéig, akik már felneveltek vagy nevelnek négy vagy több gyereket, illetve azok is, akik január 1-je után vállalnak legalább négy gyermeket.

Novák hozzátette, a jövőre életbe lépő intézkedés jelenleg mintegy 40 ezer édesanyát érint.

 Az államtitkár kitért arra: a közelgő európai uniós választások a gyerekeink, unokáink jövőjéről is szólnak. Mint mondta, ma a legnagyobb kihívás a népesedési válság, de sajnos "Európában most már a népesség növekedésének kizárólagos forrása a migráció és a bevándorlás".

A magyar kormány szerint azonban a demográfiai helyzet javítására nem megoldás a migráció támogatása,

hiszen annak hosszú távon beláthatatlan következményei lehetnek a közösség, a kultúra szempontjából, a kormány ezért a magyar családok támogatását, segítését, a gyermekvállalási kedv növelését tűzte ki célul - hangoztatta.

Azt szeretnénk, hogy Magyarországon jó legyen élni, dolgozni, gyereket nevelni

- mondta Novák Katalin.

Az államtitkár kitért a július 1-jével elinduló hétpontos családvédelmi akciótervre, amelynek célja a fiatalok családalapításának segítése, az önálló élet feltételeinek megteremtése és a segítségnyújtás a már gyermeket nevelő családoknak.
    A többi európai országgal összehasonlítva Magyarország családtámogatási rendszere bőkezű, "büszkék lehetünk a meghozott intézkedésekre, és élen járunk a GDP-arányos családtámogatásokban - hangoztatta Novák Katalin.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Ellenállhatatlan tiramisu receptek
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?