INSIDER

Fontos döntéseket jelentett be Varga Mihály

Varga Mihály bejelentette: a kormány január végéig meghosszabbítja az 50 százalékos bértámogatást a turizmusban és a vendéglátásban.
  • Szerző: Ripost

A kormány január végéig meghosszabbítja az 50 százalékos bértámogatást a turizmusban és a vendéglátásban; a vendéglátás, a szálláshely, a művészet, a szórakoztatás és a szabadidő szektorokban a bértámogatással 140 ezer munkahelyet véd meg a kormány – jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter kedden a Facebook-oldalán közzétett videójában, az ágazati képviselőkkel folytatott egyeztetést követően. Amennyiben később az ágazat szereplői kezdeményezik, az intézkedések meghosszabbíthatók a keddi döntés értelmében – tette hozzá a miniszter. Varga Mihály közölte: az ágazati szereplők jelezték, hogy bár az eddigi kedvező intézkedések nagy segítséget jelentettek a fennmaradásukban, a veszélyhelyzet meghosszabbításával a munkahelyek védelme érdekében további segítségre van szükségük.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az adó- és járulékkedvezmények is megmaradnak a tárcavezető közlése szerint, így az ágazatban működő vállalkozások mentesülnek a munkáltatói adóterhek megfizetése alól. Az eddigi lépéseket kiterjesztik az utazásszervezéssel foglalkozó cégekre is – közölte Varga Mihály.

„A gazdaság újraindításában a magyar turisztikai szektornak is eredményesen kell részt vennie. Ehhez most az kell, hogy a költségvetés oldaláról is segítsük a fennmaradásukat, és megőrizzük a munkahelyeket„ – fogalmazott a pénzügyminiszter.

Szentkirályi Alexandra így fogalmazott Facebook-oldalán:

„A Magyarországot márciusban elérő koronavírus-járvány a hazai turizmust és vendéglátást is nehéz helyzetbe hozta. Az azóta eltelt időszakban a kormány számos olyan döntést hozott, mellyel enyhíteni kívánta az ágazati szereplők terheit. A visszajelzések azt igazolták, hogy ezek az intézkedések hatékonyak voltak.

Varga Mihály pénzügyminiszter bejelentette, hogy a vendéglátás, szálláshely, művészet, szórakoztatás és szabadidő szektorokban az 50 %-os bértámogatást jövő év január végéig fenntartjuk, ahogy az adó- és járulékkedvezményeket is, így ezek a vállalkozások mentesülnek a munkáltatói adóterhek fizetése alól.

A kedvezményezettek köre azonban kibővül, ugyanis ezen intézkedéseket kiterjesztjük az utazásszervezéssel foglalkozó cégekre is.

A kormány nem hagyja magára a turizmusban és a vendéglátásban tevékenykedő magyar vállalkozásokat. A magyar gazdaság attól tud ismét erős és sikeres lenni, ha ezek a vállalkozások fennmaradnak a vírus lecsengéséig, és újra a megszokott rendben tudnak működni.”

A Magyarországot márciusban elérő koronavírus-járvány a hazai turizmust és vendéglátást is nehéz helyzetbe hozta. Az...

Közzétette: Szentkirályi Alexandra2020. december 8., kedd

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?