Létrehozva: 2020.11.06.

Folytatódik a botrány: Nem hajlandó az RTL Klub kirúgni a „sztárját”, aki gépfegyverrel akart cigányokat gyilkolni

Mintha mi sem történt volna, továbbra is a tévéképernyőn van a nő, aki korábban a közösségi oldalán azt írta, géppisztollyal menne a cigányok ellen.

Mint azt a Ripost elsőként megírta, az RTL Klub társkereső műsorában az egyik főszereplő egy olyan nő, aki 2012-ben rasszista szöveget írt ki Facebook-oldalára – írja az Origo.

„Annyira tele van a t...m a cigányokkal, hogy ha tehetném, végigsétálva a cigánysoron az összeset megsoroznám UZI-val. Hamarosan eljön az idő, hogy akkor is végigsétálok UZI-val, ha nem tehetném! Nem érdekel a következmény. Ezt másképp már nem lehet” – írta.

Az RTL Klubot ez viszont nem zavarta, „sztárjukat” nem zavarták el általuk valóságshow-nak nevezett műsorukból. Az RTL Klub semmilyen módon nem reagált a botrányra. Vincze Betti egyébként a Jobbik ózdi polgármesterének, Janiczak Dávidnak a kabinetfőnöke is volt: Janiczaktól sem idegenek ez ilyen megnyilvánulások, korábban egy Hitler-hasonmással fotózkodott. Majd ezután következett az RTL Klub.

Bocsánatkérésre várnak

Bocsánatkérésre szólították fel az RTL Klubot roma politikusok, a csatorna műsorában szereplő Vincze Bettina botránya miatt. A Miskolci Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke és az International Roma Right jogvédő szervezet hazai képviselője is azt mondta, hogy egy ilyen embernek nincs helye a médiában.

Váradi Gábor, a Miskolci Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke szerint nincs kérdés, egyértelműen rasszista kijelentésről van szó. Szerinte mindenki, aki ilyesfajta kijelentést tesz, át kell, hogy gondolja, mikor, milyen módon teszi. „Mindenkinek a saját mondataiért vállalnia kell a felelősséget„ – jegyezte meg.

Az International Roma Right jogvédő szervezettől Wolf Béla nyilatkozott, szerinte az RTL Klubnak menesztenie kellett volna a nőt, vagy inkább adásba sem engedni – de azóta sem történt semmi. „Ez negatív az ő részükről. A hölgynek pedig nem kellett volna szerepelni. Hogy utólag megköveti a népünket, az már mellékes dolog” – vélte.

Itt a Hír TV riportja:

Nem akarnak kommentálni tévéműsort

A magyar RTL Klub a luxemburgi székhelyű RTL Csoport tulajdonában van. A V4NA azzal a kérdéssel kereste meg a társaságot, hogy szerintük belefér-e egy cigányellenes szereplőből sztárt csinálni. Választ azonban ez idáig nem kaptak. Az Európai Parlament (EP) elnökét, David Sassolit, illetve Vera Jourovát, az Európai Bizottság egyik alelnökét is keresték az ügyben.

Utóbbitól nem érkezett válasz – a Magyarországot rágalmazó, az ő nevén megjelent Soros-jelentés után ez különösen furcsa -, viszont az EP sajtószóvivője a következő választ küldte a V4NA megkeresésére. „Nem áll módunkban kommentálni egy adott tévéműsort”, írták.

A kommentelők elítélik

„Elég már a gyűlöletből, ilyen embereknek nemhogy a tévében, hanem a társadalomban sincs helye„ – vélte egy Origo-olvasó a Facebookon.

„Sokszor a kimondott szó felér egy ostorcsapással, amit egy bocsánatkéréssel nem lehet meg nem történtté tenni. Az pedig elvárható egy normális embernél, hogy előbb gondolkodjon, mielőtt megszólal!” – írta egy másik olvasó.

Ahogy a baloldal elindított egy antiszemita jelöltet ősszel Borsodban (és később egyébként kikapott) az országgyűlési választáson, ugyanúgy az RTL Klubot sem zavarja láthatóan, hogy egy szélsőséges nő szerepel náluk.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Brutális baleset Budapesten: két ember meghalt, a gyáva sofőr elmenekült

origo.hu

Már ez a nagyhatalom is a harmadik világháborúra készül

borsonline.hu

„Ez nem megengedett!” – áll a bál a TV2-es műsor két szereplője körül, eltanácsolnák őket

mandiner.hu

„Ide hallgass, te Magyar Péter!” – Bayer Zsolt kemény üzenetet küldött Varga Judit exférjének

ripost.hu

Házasság első látásra: Hilda az ágyába csalta Lacit, a kamerák mindent vettek

hirtv.hu

Ma éjjel Izrael megtámadta Iránt

origo.hu

Pénzt lehet keresni a tilosban parkolók bejelentésével

astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. március 23.: az Oroszlán megkönnyebbül, a Nyilasnak komoly felismerései vannak

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Megkezdődött Tordy Géza temetése: itt lesz a színművész örök nyughelye

ripost.hu

Kudlik Júlia üzent a köztévé MI-műsorvezetőjének: "Szerencse, hogy lelket nem adtak még neki!"

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Fontos bejelentést tesz ma Szentkirályi Alexandra

INSIDER

Megdöbbentő videó: Magyar Péter szóról szóra lenyúlta Orbán Viktor beszédét

INSIDER

Bábként rángatja Karácsony Gergelyt a Gyurcsány-házaspár

INSIDER

Videón, milyen gyanús alakokkal bútorozott össze Magyar Péter

INSIDER

A Nobel-díjas Krausz Ferenc is kitöltötte a zöld-párbeszéd kérdőívet

INSIDER

Orbán Viktor: Mi a béke pártján állunk

INSIDER

Már bankkártya nélkül is lehet készpénzt felvenni: elég hozzá egy mobil is!

INSIDER

Orbán Viktor: Békepárti többség kell Európában