INSIDER

Fidesz-KDNP: elfogadhatatlan, hogy Dobrev Klára uniós pénzből akarja lejáratni Magyarországot

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció európai parlamenti képviselője uniós pénzből, teljesen szabálytalanul kampányvideókat gyárt, ráadásul hazugságokkal akarja lejáratni Magyarországot, közölte a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőcsoportja.
  • Szerző: Ripost

Elfogadhatatlan, hogy Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció (DK) európai parlamenti (EP-) képviselője uniós pénzből, teljesen szabálytalanul kampányvideókat gyárt, amikben ráadásul hazugságokkal akarja lejáratni Magyarországot – közölte a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőcsoportja az MTI-vel.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Dobrev Klára uniós pénzből kampányol Magyarország ellen

A közlemény szerint a Fidesz-KDNP európai parlamenti delegációja az Európai Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetsége (S&D) képviselőcsoportjához fordul – mint írták – az Európai Parlament alelnöke, a szocialista frakció tagja, Dobrev Klára uniós pénzből, szabálytalanul gyártott kampányvideói ügyében, amelyekben „hazugságok szerepelnek” Magyarországgal kapcsolatban.

Közölték: több internetes portál is beszámolt arról, hogy Dobrev Klára az Európai Parlament szocialista alelnökeként a „Magyarországot lejárató kampányát” uniós pénzekből finanszírozza, és hirdetéseit bevándorláspárti szervezetek fizetik.

„Minden európai parlamenti képviselőnek szabályosan kell bánnia az európai adófizetők pénzével, különösen igaz ez, ha a parlament többsége a képviselőt az Európai Parlament alelnökének választja. Alelnöki feddhetetlenségét kötelessége megőrizni”

- fogalmaztak.

Kijelentették: a Fidesz-KDNP európai parlamenti delegációja felszólítja az S&D képviselőcsoportot, hogy tisztázza a helyzetet és tájékoztassa a nyilvánosságot, elfogadhatónak tartja-e azt, hogy alelnöke, Dobrev Klára kampányvideókat gyárt, amelyekben álhírekkel támadja a járvány elleni védekezést Magyarországon, így a rendelkezésére bocsátott uniós pénzeket „fake news”, azaz hamis hírek gyártására használja fel

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?