INSIDER

A figyelmes férfit értékeli a nő: ezzel leveszed a párod a lábáról nőnapon

Online program, ajándék és nyereményjáték idén nőnapon? Igen! Ennyi mindent ígér a Fiatal Családosok Klubja és a Magyar Női Unió Mindennapok Női Szemmel Egyesület támogatásával megvalósuló eseménye.
  • Szerző: Ripost

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a nőknek jelentős érdemeik vannak a családi élet harmóniájának megteremtésében. Gondoskodó, szeretetteljes és figyelmes jelenlétükkel tartják össze a családokat, így a társadalmat is. A Fiatal Családosok Klubja egész évben segíti és támogatja a nőket, édesanyákat, nagymamákat tevékenységével, ám a március még különlegesebb hónap az egyesület életében. Ez az időszak alkalmat és lehetőséget teremt arra, hogy kiemelt figyelem forduljon a nők felé.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az idei évben a nők tisztelete, védelme és a női önbecsülés kerül a közös gondolkodásuk fókuszába, erre építik fel a 2021-es Női konferenciájukat is. A már hagyományosnak számító nagyszabású esemény idén az online térben kerül megrendezésre. Emellett a nőnapi aktivitásuk keretén belül egy különleges, exkluzív kiadvánnyal és egy online játékkal is készülnek az ünnepre.

„Tisztelet a Nőknek” – online konferencia a Nőnap alkalmából

A testi és lelki bántalmazás elleni fellépés és az emberkereskedelem visszaszorításáért tett kormányzati és civil erőfeszítések, a válságban lévő kismamák segítésének lehetőségei és az online világ lányainkra leselkedő veszélyei kapcsán szólalnak meg politikusok és a témában jártas civil szakemberek.

„Hiszünk abban, hogy a közös fellépés, a prevenciós megoldások kiterjesztése és a rendelkezésre álló segítő lehetőségekről való társadalmi tájékozottság növelése további pozitív változást hozhat a magyar lányok és nők helyzetében” – mondta Király Nóra a FICSAK és a Mindennapok Női Szemmel Egyesület alapítója.

Az ingyenes online konferencia időpontja: 2021. 03. 08. Hétfő 11:00

Regisztráció: https://forms.gle/yHD6tA1Tha2o6xWQ9

További információk ide kattintva elérhetőek.

Különleges ajándék – Női lélek Férfi szemmel című exkluzív kiadvány

Örömet szerez majd több száz nőnek idén is a Fiatal Családosok Klubja gondozásában megjelent különleges kiadvány, melyben 74 férfi megható gondolata, üzenete olvasható majd a nők számára. A Női lélek Férfi szemmel című összeállítás hölgyeknek szóló üzenet, férfiak tollából. A 2017-ben életre hívott elegáns könyvecske nagy sikerére tekintettel idén is nagy lendülettel és lelkesedéssel állította össze a FICSAK a hetvennégy közismert férfi – közéleti szereplő, művész, híresség – hölgyeknek szánt, róluk írt gondolatait. A kiadvány regisztrációt követően mindenki számára elérhető.

Játékos aktivitás

Szeretnék nőnapi játékkal is a nők tiszteletére, védelmére és a női önbecsülésre irányítani a figyelmet. Idén egy csodaszép Panyi Zsuzsi MONO ékszerszettet és 15 db Női lélek Férfi szemmel kiadványt sorsolnak majd ki. A játék a Fiatal Családosok Klubja, valamint a Mindennapok Női Szemmel Egyesület Facebook oldalán érhető el.

Fiatal Családosok Klubja „Tisztelet a Nőknek” nőnapi játék ide kattintva elérhető.

Mindennapok Női Szemmel Egyesület „Tisztelet a Nőknek” nőnapi játék ide kattintva elérhető.

A Fiatal Családosok Klubjának (FICSAK) legfontosabb célja, hogy a társadalom és a családok közt a kommunikációs csatorna szerepét betöltse, a társadalom figyelmét a családokra irányítsa, feléjük pedig az őket érintő lehetőségeket kommunikálja. Munkájukkkal közösséget teremtenek a fiatal családosoknak, szülőknek, ahol megoszthatják egymással tapasztalataikat, problémáikban kölcsönösen segítséget kaphatnak egymástól és a klub szakembereiktől.

A Magyar Női Unió (MNU) szerint a jövő fenntartható társadalmának alapjait képezik az olyan értékek, mint a szeretet, a megbecsülés és a gondoskodás. Küldetésüknek tartják, hogy népszerűsítsék a hagyományőrző és egyben értékteremtő női szerepvállalást, mely ezen értékeket képviseli. Tevékenységüket a férfiak társadalomban betöltött szerepének, helyének elismerése mellett kívánják folytatni, abban a szellemben, hogy a hagyományos női és férfi szerepek megélése hozzásegíti az embereket a harmonikus családi élet kialakításához. Munkájuk során hazai, Kárpát-hazai és nemzetközi együttműködések segítségével, egyfajta híd szerepet kívánnak betölteni a nők és a döntéshozók közt, annak érdekében, hogy a gazdasági, szociális, foglalkoztatáspolitikai, oktatási, környezetvédelmi, egészség-megőrzési, valamint fogyasztóvédelmi döntések a nők és családok érdekeit és az innovációs megújulást szolgálják.

A Mindennapok Női Szemmel Egyesület (NŐISZEM) azzal a céllal alakult, hogy megszólítson minden nőt, tekintet nélkül korra és érdeklődési körre. Az egyesület célkitűzései között szerepel a nők családon belüli és kívüli szerepének bemutatása és elismertetése, a kisgyermekes nők segítése a munka világában való visszatérésre, és ennek érdekképviselete, valamint figyelemfelhívás a nők és családok testi és lelki egészség megőrzésének fontosságára. Mindenkit arra buzdítanak, hogy merjen az lenni, aki lenni szeretne. Hirdetik, hogy minden nő úgy tud hozzátenni a legtöbbet a társadalom épüléséhez, ha lehetőséget kap kibontakozni abban a tevékenységben, amelyben jól érzi magát.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?