INSIDER

Fertőtlenítővel várják a pályaudvaron az utasokat – videó

Nem csak a vasúti kocsikat és a pályaudvarokat fertőtleníti alaposan a MÁV, de még az utasok kezét is. Olyan szert használnak, ami egyaránt megöli a vírusokat, gombákat, baktériumokat
  • Szerző: Ripost

Olyan, mintha permeteznének, de a pumpálós eszközből fertőtlenítő folyadék érkezik, ezzel fertőtlenítik nemcsak a pályaudvarokat, hanem az érkező utasok kezét is.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Ripost

A MÁV március közepén vezette be a speciális fertőtlenítést mind a pályaudvarokon, mind a vasúti kocsikon, beleértve a HÉV járatokat és az alacsonyabb forgalmú járműveket is.

„Az úgynevezett „záró fertőtlenítés” kiválóan öli a gombákat, vírusokat, baktériumokat” – mondta a MÁV elnök-vezérigazgatója, Homolya Róbert, aki arra is kitért, hogy a legnagyobb forgalmú budapesti és vidéki pályaudvarokon, megállóhelyeken az utasoknak is biztosítanak kézfertőtlenítő lehetőséget, méghozzá „érintésmentesen”. A fotóinak tanúsága szerint a megfelelő távolságot is betartják, hiszen permetező eszközzel juttatják a fertőtlenítőszert az utasok kezére. A vasutasok pedig kézfertőtlenítőt, szájmaszkot, gumikesztyűt kaptak.

A videót is készített, íme:

És ezeket olvastad már?