INSIDER

Fenyegető levelet kapott öt üzletlánc és a hatóság: Megmérgezik a dobozos tejet!

Szándékosan beszennyezhették az UHT-tejet több üzletláncban is. Fogyasztás előtt mindenképpen vizsgáld meg a dobozt!
címkék:
  • Szerző: Ripost

Komoly pánikot okozott annak a zsarolónak a levele, aki a Nébih ügyfélszolgálatával közölte: több UHT-termékbe olyan anyagot juttatott, ami káros lehet az emberi szervezetre.

A Nébih haladéktalanul felhívta a vásárló figyelmét, hogy ha bármilyen apró sérülést észlelnek a tejesdobozon, ne fogyasszanak belőle, hanem vigyék vissza oda, ahol vették. A %%-nak dr. Helik Ferenc, a Nébih Kiemelt Ügyek Igazgatóságának vezetője elmondta, hogy amíg nem zárják le a nyomozást, addig súlyosnak tekintik a problémát.

- Szándékos szennyezésről beszélhetünk. Bizonyos UHT-tejekbe valaki direkt bejuttatott valamilyen anyagot.

Ugyanakkor, mivel még tart a nyomozás, egyelőre csak gyanúról beszélhetünk – kezdte dr. Helik Ferenc. - Pontosan nem tudjuk megmondani, hogyan történt a szennyezés, de mivel UHT tejesdobozos termékekről beszélünk, ezért valaki vagy kibontotta a csomagolásnál a zárókupakot, vagy valamilyen mechanikus eszközzel – adott esetben akár tűvel – juttatta be a káros anyagot a termékbe. Egyelőre, amíg nem találunk fertőzött terméket, addig csak egy komoly fenyegetésről beszélhetünk.

Az áruházláncok az érintett termékeket már leszedték a polcaikról, ezeket fogja megvizsgálni részben a nyomozó hatóság, részben a Nébih. Az érintett áruházak a saját honlapjukon teszik közzé, pontosan melyik termékek lehetnek érintettek, illetve a legtöbb áruházlánc a boltokban a tejes pultoknál kifüggeszt egy hirdetményt, hogy aki vásárolt ilyen tejet, az vigye vissza, számla nélkül is visszaveszik és visszaadják a pénzt...

 

Kíváncsi vagy még több részletre a zsarolóval kapcsolatban? Az is érdekelne, hogy egy ügyvéd szerint milyen jogi következményeket von a szennyezésről terjesztés híre maga után? Akkor keresd a hétfői napilapot az újságárusoknál!

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Kókusztekercs: ezentúl csak így készítem!
címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?