INSIDER

Ma van a felvételi ponthatárok meghúzása, az UniLife-al percről percre követheted

A folyamatosan frissülő cikk segít, hogy ne maradj le semmiről és itt láthatod először, hogy hova hány ponttal lehet bejutni.
  • Szerző: Ripost

A mai nap sokak számára különleges, ugyanis este húzzák meg a felvételi ponthatárokat a felsőoktatási intézményekben.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

 felvételi ponthatárok

Ha te is arra vársz, hogy megtudd, hová jutottál be, vagy a gyerekedért, unokádért izgulsz, akkor kövesd a folyamatosan frissülő cikket az UniLife oldalán.

A Pont Ott Parti percről percre követi az eseményeket, garantáltan nem maradsz le a programokról, érdekességekről és itt jelenik meg először, hogy hol, milyen eredményekkel juthattok be a kiválasztott intézménybe.

Ma este 8 órakor hozzák nyilvánosságra az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat. A diákoknak Budapesten és az ország több városában ponthatárváró rendezvényeket tartanak.

20 órától a bevált gyakorlat szerint SMS-ben közvetlen értesítést kapnak arról, hogy melyik, általuk megjelölt képzésre kerültek be, ezzel párhuzamosan tájékozódhatnak a ponthatárokról.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlése szerint idén mintegy 110 ezren várják a felsőoktatási felvételi ponthatárok nyilvánosságra hozatalát.

Egy év kihagyás után újra megtartják a hivatalos ponthatárváró eseményt Budapesten: az ingyenes Pont Ott Partit az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) lágymányosi campusán rendezik meg. Az érdeklődőket 15 órától 22.30-ig koncertekkel és más programokkal várják, 20 órától kivetítőn láthatóak majd a ponthatárok. Belépni csak a koronavírus elleni védettség igazolásával lehet.

A felvételizők a ponthatárok kihirdetését több vidéki városban is figyelemmel kísérhetik, például Debrecenben, Egerben, Győrben, Kecskeméten, Miskolcon, Pécsen, Salgótarjánban és Szegeden.

A ponthatárok határozzák meg, hogy a jelentkező az általa megjelölt melyik képzésre kerül be. Mindenki csak egy helyre nyerhet felvételt, mégpedig az általa megjelölt jelentkezési helyek közül az első olyanra, amelynél a pontszáma eléri vagy meghaladja a megállapított ponthatárt.

Ha te is szívesen elmondanád a véleményed, vagy beszámolnál az élményeidről, ne tartsd magadban, írjaz [email protected] e-mail címre vagy Facebook- és Instagram-oldalakon kommentben. Kövesd az UniLife Facebook-, Instagram- és weboldalát, hogy képben legyél a legfrissebb felvételi hírekkel! Facebookon 19:00-tól élőben közvetítenek a Pont Ott Parti budapesti helyszínéről.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?