INSIDER

Feltúrták az egész fővárost, de megéri a szenvedés

Elhalasztotta a fővárosi Szentendrei út felújítását Tarlós István főpolgármester, egyeztetve a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatójával, ám Budapest több pontján dugók, pótlóbuszok, gépek zaja és hatalmas felfordulás várja a közlekedőket. Ez jellemzi a fővárost, de megéri a kellemetlenség: megújulnak az utak és a közmû vezetékek.
  • Szerző: Ripost

Dózsa György út

A nagy fővárosi távhőgyűrű építése miatt több helyen is felbontották az utat. A Dózsa György úton jelenleg a Benczúr utca környékén, valamint a Városligeti fasor és a Dembinszky utca között van sávszűkület, a lezárás augusztus közepéig tart.

Nyugati tér

A nagykörúti vízvezeték felújítása miatt a Szent István körút Jászai Mari tér és Nyugati pályaudvar közötti szakaszán szintén hatalmas torlódásokra számíthatnak az autósok a reggeli és délutáni csúcsidőszakban. A Nyugati felé vezető oldalon sávelhúzással és sávlezárással kell számolni, néhol a négy forgalmi sáv helyett csak egy járható, míg a Margit híd felé vezető oldalon a Váci út és a Bihari János utca közötti szakaszon zárták le a belső sávot. A BKK Infó adatbázisa szerint augusztus 20-ig kell az autósoknak az áldatlan állapotokkal számolniuk.

Pasaréti út

A másik nagyobb budai feltúrás a Pasaréti úton van, ahol az autóutat és a járdákat teszik rendbe a munkások, de új fákat és cserjéket is ültetnek, valamint felszámolják a katasztrofális parkolási állapotokat. Továbbá jelzőlámpát tesznek a Nagyajtai utcai és Hidász utcai kereszteződésekhez. A munka már előrehaladott állapotban van, jelenleg a Szilágyi Erzsébet fasortól a Gábor Áron utcáig tartó szakaszon van egyirányúsítás. Aki a Széll Kálmán tér fele szeretne eljutni az a Torockó utca – Nagyajtai utca útvonalon tud a Szilágyi Erzsébet fasorra kanyarodni. A főváros egyik legforgalmasabb vonalának számító 5-ös busz Rákospalota irányába kihagyja a Júlia utca és Vasas utca megállókat. A felújított utat a tervek szerint augusztus elejétől újra használhatják mindkét irányba az autósok.

4-es és 6-os villamos, valamint a Széna tér

A 4-es és 6-os villamos vonala hatalmas igénybevételnek van kitéve. Idén június 15-én láttak hozzá a Corvin-negyed és a Móricz Zsigmond körtér, valamint az Újbuda-központ közötti szakasz felújításának, július 6-án pedig lezárták a Margit körúti szakaszt is. Itt ráadásul épül a Millenáris új része, emiatt is kerülni kell.  A Széll Kálmán tér és a Margit híd közötti szakaszon augusztus 20-ig dolgoznak, míg a Corvin-negyed és Dél-Buda között szeptember 1-ig dolgoznak. A Millenárison már a növényeket telepítik, nemsokára átadják a régi romos csarnoképület helyén az új parkot és mélygarázst. 

Szépvölgyi út és Pusztaszeri út

Teljesen felújítják a Szépvölgyi úti parkot az Árpád fejedelem útja és a Lajos utca között. A teret újjáépítik, korszerűsítik a közvilágítást, rendbe teszik a térkövezést és a parkolási helyzetet is megoldják. A felújított óbudai teret várhatóan a nyár végére adják át. Valamivel feljebb a Pusztaszeri úton is dolgoznak a munkások a Felső Zöldmáli út és a Cimbalom utca között. 

Arany János utca

Az Arany János utcánál lévő Podmaniczky teret még január elején kezdték felújítani. Az itt lévő trolivégállomást teljesen megszüntették, az egész teret parkosítják, több, mint 80 fát ültetnek az eddigi hatalmas beton placc helyére. De felújítják a közvilágítást és a gyalogutakat is. A tervek szerint augusztus 31-ig készülnek el a felújítással.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Így lesz olyan a töltött káposzta, mint a nagyié
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?