INSIDER

Gyertyák és virágok: félmilliós vérdíjat tűztek ki az egri csecsemőgyilkosra

A rendőrség már hét éve keresi azt az egri csecsemőgyilkos rémet, aki újszülött kislányát a patakba dobta. Félmillió forintos nyomravezetői díjat szánnak annak, aki segít megtalálni a szülőket.
  • Szerző: Ripost

Az egészségesen született csecsemő holttestét 2014. február 16-án találták meg az Eger-patakban, egy kerékpárút mögött. A zsaruk természetesen azonnal nyomozni kezdtek, égre-földre keresték a szülőket. Sajnos azonban mégsem akadtak a család nyomára, a baba sorsa azonban a helyieket olyannyira megérintette, hogy összefogással elnevezték és eltemettették az ártatlan csöppséget. A kicsi lány a Ligeti Lilla nevet kapta egy önkormányzati dolgozótól, ugyanis a Ligeti nevet szépnek találták, míg a testére Lilla napján találtak rá, a búcsúztatót is az önkormányzat szervezte meg, ahol maga Lajosváros püspöke temette el a kislányt. A temetésén valóságos tömeg alakult ki, városszerte rengetegen elkísérték a kislányt végső útjára, egy baba-mama csoport tagjai pedig még egy hatalmas koszorúra is összegyűjtötték a pénzt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Bors

„Nem hagyhattuk, hogy egy ilyen ártatlan kislány még a végtisztességet se kapja meg„ – mondták akkor a Borsnak a szervezők. A Heol azonban kiszúrta, hogy a rendőrség körözést adott ki ismeretlen holttest ügyében, amelyről kiderült, hogy nem mást takar, mint a 2014-ben elhunyt Ligeti Lillát. A hatóságok emellett félmillió forintot is felajánlottak a nyomravezetőnek, szükség esetén a tanú részére védelmet is biztosítanak, és kérik: bárki bármit is tud a bűncselekményről, jelezze nekik. A zsaruk lapunknak megerősítették, hogy továbbra is nyomoznak az ügyben.

Fotó: Bors

„A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság továbbra is büntetőeljárás keretében vizsgálja az ügyet” – mondta Lázár Levente, a megyei rendőrkapitányság sajtóreferense.

Azonban nemcsak a rendőrök, hanem a helyiek közül sem felejtették el Lilla emlékét, van, aki a mai napig megemlékezik az elhunyt csecsemőről.

Fotó: Bors

„Tudjuk sajnos, még mindig nem találták meg a gyilkosát, de nagyon reméljük, egyszer meglesz, ki tette ezt a szörnyűséget, de addig sem szeretnénk azt, hogy az ő emlékére senki ne gyújtson gyertyát, és senki ne vegyen virágot, így páran megtesszük az évforduló alkalmával„ – szögezte le egy családanya.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?