INSIDER

Mutatjuk, hány napig maradnak még velünk a kemény fagyok

Kemény fagyokkal indul a hét, majd hamarosan enyhülés jön.
  • Szerző: Ripost

Hétfő és kedd hajnalban még kemény éjszakai fagyok várhatók, szerdától azonban jelentős enyhülés körvonalazódik.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Hideg, fagyos idővel indul a hét, a szélcsendes, hóval borított északi völgyekben továbbra is jellemző lesz a -15, -20 fokos fagy, sőt Zabar környékén még -20 foknál is hidegebb lehet, ahogy volt ez az elmúlt napokban is (péntek: -24, szombat: -26, vasárnap: -22 fok). Kora délutánra -2 és +5 fok közé melegszik a levegő. A hideg időért cserébe sok napsütés fog kárpótolni – írja az Időkép.

Felmelegedés

Szerdától enyhébb idő ígérkezik az előrejelzések szerint a kemény fagyok után
Fotó: Piaxabay

Keddtől változás jön. Nyugatiasra forduló áramlással egyre enyhébb légtömegek érkeznek. A legtöbb helyen még erős fagyokkal indul a reggel, ám nyugat felől egy melegfront felhőzete borítja be hazánk nagy részét. Nyugaton, északnyugaton főként a hajnali, reggeli órákban kisebb havazás is várható. Napközben -3, +5 fokot mérhetünk.

Szerdára megenyhül az idő, hajnalban az északi völgyekben sem lesz már hidegebb -10 foknál, és napközben helyenként a +10 fokot is elérhetjük. Sok lesz felettünk a felhő, és kisebb csapadék is több helyen előfordulhat: a hidegebb északi, északkeleti tájakon hó, havas eső, máshol eső, zápor.

Csütörtökön szárazabb idő jön, a csúcshőmérséklet többfelé a 10 fokot is elérheti, sőt délnyugaton 11-12 fok is lehet.

A kemény téli idő a hosszabb távú előrejelzések alapján jó ideig nem tér vissza.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?