INSIDER

Felkavaró részletek: 11 éves kislánnyal szexelhetett két sztársportoló

A két közismert magyar sztársportoló ellen feljelenés is született, amiből felkavaró részletek derülnek ki!
  • Szerző: Ripost

A kiskorú áldozat jelenleg 13 esztendős. A Blikk szerint a lány eleinte próbálta eltemetni magában a történteket, később aztán konkrétan megnevezte a zaklatóit: a történteket egy saját kézzel készített levélben írta le családja egyik ismerősének. Ezt a dokumentumot – amely a hónapokon keresztül zajló szexuális aktusokat, azok helyszíneit, körülményeit részletezi – mellékelték a rendőrségi feljelentéshez.

Az ügyben nyomozás indult, a rendőrség kiemelten kezeli az esetet. A hatóság megerősítette, a feljelentés megérkezett a rendőrségre, az abban foglaltakat az illetékes megyei kapitányság „szexuális erőszak bűntett gyanúja miatt indított nyomozásban vizsgálja”. A Blikk úgy tudja, az eset súlyosságára való tekintettel napokon belül további nyomozati cselekmények várhatók. A tetteseket egyelőre nem nevezték meg.

A hatályos törvények szerint, ha a vádak igaznak bizonyulnak, a tizenkettedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális erőszak 5–15 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Ebben az életkorban mindegy, hogy erőszakkal vagy az áldozat beleegyezésével létesítettek-e vele szexuális kapcsolatot, mivel a lány 11 éves korában mindenképpen a beleegyezési korhatár alatt volt: ez Magyarországon 14 év. Az pedig, aki olyan személlyel létesít szexuális kapcsolatot, aki ezen életkor alatt van, mindenképpen bűncselekményt követ el.