INSIDER

Felhőszakadással és brutális széllel fog tombolni a vihar

Igazi égiháború van készülőben, ma sem ússzuk meg az esőt.
  • Szerző: Ripost

Figyelmeztető előrejelzést adott ki az OMSZ Magyarország 19 megyéjére. Északkeleten is az északnyugaton szél megerősödik, gyakran viharos lökések is társulnak az erős alapszél mellé. A legerősebb lökések 75-80 km/h körül várható.

A figyelmeztetés szerint hétfőn napközben főként az ország északkeleti harmadán alakulhatnak ki zivatarok (a Nyugat-Dunántúl kivételével), melyeket elsősorban felhőszakadás (>20-30 mm) és jégeső (<2 cm) kísérhet.

Napközben néhol felszakadozhat a felhőzet, de döntően sok felhőre és csupán néhány órás napsütésre számíthatunk. A Dunántúl keleti részén és a Dunától keletre még több helyen várható zápor, zivatar. A zivatarokat felhőszakadás, jégeső és viharossá fokozódó szél kísérheti. Délutántól a Nyugat-Dunántúlon jelentősen csökken a felhőzet. Az északnyugati, északi szél ismét nagy területen lesz erős, főként a Dunántúlon viharos széllökések is előfordulnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 27 fok között valószínű.

Kedden a Dunántúlon nagyrészt derült vagy gyengén felhős, keletebbre gomolyfelhős, napos időre számíthatunk. Eleinte keleten egy-egy zápor még kialakulhat. Az északi, északnyugati szél nagy területen erős, kisebb körzetekben viharos lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14, 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23, 28 fok között alakul.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?