INSIDER

Felhívta lánya gyilkosát az apa: megdöbbentő, ami történt

Az apa egy rejtélyes cetlit talált meggyilkolt lányának a szobájában. Tárcsázott, és a mobil a börtönben csöngött ki...
  • Szerző: Ripost

Z. Sándor már a börtönből gyilkossággal fenyegette szerelmét, Jónás Szandrát. Mint kiderült, a lányt egy illegálisan tartott telefonról hívta, az Állampusztai Büntetés-végrehajtási Intézetből.

Június 16-án a férfi kimenőt kapott, hogy meglátogassa haldokló édesapját, majd Szandrához sietett Nagyecsedre. A rokonoknak azt mondták, még meglátogatják Sándor édesanyját a börtönbe való visszatérés előtt, ám útközben a férfi egy csalitosban megfojtotta 19 éves szerelmét.

Egy napig bujkált, a rendőrök a közeli Fábiánházán találták meg őt. Később kiderült, már hetekkel korábban fenyegette a lányt, amit Szandra rögzített is a telefonján. A szülők akkor csodálkoztak: ezek után miért engedték kimenőre a férfit. Az illegálisan tartott telefon azonban megmagyarázza mindezt.

Nem tudok nyugodni, gyakran időzöm Szandra szobájában. Nemrégiben egy könyvbe csúsztatva cetlit találtam. Egy telefonszám volt rajta „szerelmem” felirattal. Nem haboztam, azonnal tárcsáztam. Egy fiatalember vette fel a kagylót, egy rab az állampusztai börtönből! Elbeszélgettem vele, és elmondta, hogy a készülék régebben Sándornál volt, de mivel ő elkerült onnan, így nála maradt. Természetesen azonnal elmondtam mindezt a rendőröknek – mondta felháborodva Jónás Bertalan, a lány apja a Blikknek.

Z. Sándor jelenleg a Tiszalöki Országos Büntetés-végrehajtási Intézetben van, eddigi fogvatartási helyéről elkerült az eset után. Felvetődött, hogy az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe (IMEI) viszik, mivel már Szandra megölése után is megpróbált öngyilkos lenni, és cellájába visszatérve többször is hangoztatta, hogy eldobná magától az életet.

Pénteken engem is kihallgatott a rendőrség a gyilkosság miatt. Részletesen be kellett számolnom a fiatalok megismerkedéséről és az eddigi kapcsolatukról. Elmondtam mindent, hogy nagy szerelem volt az övék, és Szandra akkor is kitartott mellette, amikor csalás miatt börtönbe került. A fizetése nagy részét is Sándornak küldte, hogy mindene meglegyen a rácsok mögött. Az utóbbi időben azonban a lányom is megváltozott: tervei voltak, szerette volna felújítani a házunkat, jobb életre vágyott. Ezt persze, Sándor nem tudta elviselni – folytatta az édesapa.

A nyomozók azt mondták: Sándoron nem látszik, hogy bármit is megbánt volna. A lányomat már nem lehet visszahozni a sírból, de nagyon bízunk benne, hogy megkapja a méltó büntetését ezért a szörnyű tettért.

És ezeket olvastad már?