Magyar Péter a feleségével "agresszív, megfélemlítő, fenyegető" volt

POLITIK
Létrehozva: 2021.06.19.

Felháborító vagy szép? Magáról készített szoptatós képet, kiverte a biztosítékot a dögös magyar fotós

Nyári Rékára, a New Yorkban élő fotóművészre meghökkentő és provokatív aktfotói miatt figyelt fel a világ. A magyar származású fiatal fotós személyisége, szemlélete a világról legalább annyira izgalmas, mint az alkotásai. Bár Réka már híres művész, megmaradt „a kedves lánynak a szomszédból”: szerénysége, közvetlensége és humora elragadó.

Nyári Réka, a New Yorkban élő fotóművész meghökkentő és provokatív fotóival tarol New Yorkban. Aktfotói miatt figyelt fel rá a világ. A fiatal családanya félig magyar, félig finn származású. Magyar édesapja a hetvenes években találkozott édesanyjával Budapesten, és miután házasságot kötöttek, Helsinkibe költöztek. Réka ott született 1979-ben, majd ott nőtt fel.

Fotó: Nyári Réka

„Tinédzser éveimben a családom visszaköltözött Magyarországra, ahol egy amerikai nemzetközi iskolába jártam, így sajnos nem tanultam meg elég jól magyarul, de azért egy kicsit értem és beszélem a nyelvet” – kezdi történetét Réka.

Magyar-finn vegyes család tagjaként élt Helsinkiben, Budapesten, majd tinédzserként New Yorkba költözött (Fotó: Nyári Réka)

„17 évesen New York-ban olajfestést tanultam. Hatalmas, fotórealisztikus képeket készítettem, amelyeket mindig le kellett fotózni referenciaként. Idővel rájöttem, hogy nem is kell megfestenem ezeket a fényképeket, hiszen a fotó már önmagában is egy műalkotás. Ez mindent megváltoztatott.”

Egyre erősödött a szenvedélye a fotózás iránt, de még évek teltek el, mire megkapta első megbízásait. Addig is, hogy fizetni tudja a számláit, modellkedni kezdett és az éjszakai életben is dolgozott egy New York-i klubban.

Élete első fotóprojektje, a Late Night Session (Fotó: Nyári Réka)

„Amikor reggel 6-kor hazaértem, elővettem a fényképezőgépemet és elkezdtem ezeket a sötét, szemcsés önarcképeket készíteni. Ez volt a kiindulópontja a bennem rejlő kreativitás kitörésének és a fényképezésnek, valamint az önarcképek iránti szeretetemnek. 2001-ben így készült el életem első fotóprojekjte, a Late Night Session.”

Aztán Réka alkotásai egyre népszerűbbek lettek, és szenvedélye mára a hivatása lett. „Nagyon szerencsés vagyok, mert imádom a munkámat. A férjem gyakran viccelődik azzal, hogy nekem van a világon a legjobb munkám. És ebben teljesen igaza van”. Mostanra Réka hatalmas elismerést szerzett a fotós szakmában. Megbízásai mellett olyan témákon dolgozik, amelyekkel felhívja az emberek figyelmét például a szoptatás, a vegetarianizmus fontosságára, vagy például a nők jogaira.

Küzdelmes sorsú, tetovált nők sorozata

Fotó: Nyári Réka

Az „Ink” , azaz tinta sorozataiban a világ minden tájáról származó, küzdelmes sorsú, tetőtől-talpig tetovált nőket ábrázol. Az első szériáját, az „Inked In Tokyo”-t Ginzilla, a gésa ihlette 2015-ben. Ginzilla egy konzervatív, vallásos japán anyánál nőtt fel, aki elnyomta minden kreativitását. Nem engedte el otthonról, nem találkozhatott fiúkkal, nem csinálhatott olyan dolgokat, amelyeket minden tinédzser. Lázadásként 16 évesen elkezdett randevúzni egy tetoválóművésszel. Tőle kapta az első tetoválását. Később szeretői további tetoválásokkal borították a lány bőrét, ami szó szerint a lány szerelmi történetének a térképe. Családja a mai napig nem sejti, hogy a lány tetoválva van, mivel teljesen eltakarja a bőrét, amikor velük van.

A szoptatás elfogadásáért is kiáll

Fotó: Nyári Réka

Réka fiatalabb éveiben modellkedett is, mostanában azonban már csak önarcképeket készít és művész barátainak áll modellt. Ezen a képen az akkor hároméves kislányával látható, amint szoptatja. Miután szoptatós anyaként szembesült vele, hogy a nyilvános szoptatás mennyire megosztó téma, még több szoptatós képet készített és posztolt a közösségi médiában, hogy ezzel is segítse a szoptatás normalizálását. „Önmagában már anyának lenni is kemény dolog, nevetséges szexualizálni az anyákat, miközben ők csak megetetik a gyermekeiket és gondoskodnak róluk. Ha zavar, ne nézz oda!” – vallja Réka.

New York mindig megihleti Rékát

Fotó: Nyári Réka

Réka imádja New York-ot, úgy érzi, a város ideális a különcöknek, művészi vad karaktereknek és ötleteknek. „Ha csak kiteszem a lábam otthonról, New York inspirál, megihlet” – mondja. Amikor 1997-ben először jutott el New Yorkba Budapestről, félelmetesnek és hatalmasnak tűnt neki a város. Ennek egy részét szerette volna átadni a Nude York képein, ahol modelljei felhőkarcolók tetején pózolnak. „A modell a város gyengéd, gyakran felismerhetetlen része, a puha bőr az acélos városi dzsungelben. Imádom, hogy az elhaladó embereknek legtöbbször fogalmuk sem volt arról, hogy aktfotózás zajlik a fejük felett. Nézz fel New Yorkban! Soha nem tudhatod, mit fogsz látni” – mondja nevetve.

Réka „tetoválja” is az alkotásait

Réka fest is a fotóira, valamint egy régimódi tetováló technikával – tetováló tűkkel – „tetoválja” is az általa készített alkotásokat. Tehát nemcsak a nők bőre van tetoválva, hanem a papír is, amelyre nyomtatnak. Ezen túl videó- és előadóművészeti alkotásokat is készít.

Férjével való találkozása szerelem volt első látásra

Fotó: Nyári Réka

Réka és férje, Ian 16 éve ismerkedett meg az interneten. „Szerelem volt első pillantásra. Megnéztem egy fotót róla, és valahogy tudtam, hogy ő az. Ő pedig az első üzenetváltásunk után azt írta egy barátjának, hogy én vagyok az, akit el fog venni. Ezek után egy évig nem találkoztunk, mivel egy hosszú utazáson volt Ázsiában és Indiában, de folyamatosan kapcsolatban maradtunk. Amikor visszatért New Yorkba, szinte azonnal összeköltöztünk. Ennek már 15 éve, de még mindig szerelmesek vagyunk. Mint minden jó dolgon, a kapcsolatunkon is dolgozni kell, de rendkívül kompatibilisek vagyunk, és nagyon jól érezzük magunkat együtt”.

Kislánya neve: „Boldogság”

Fotó: Nyári Réka

Réka Manhattanben él férjével és ötéves kislányukkal, Ilo-val, akinek a neve finnül boldogságot jelent. A család negyedik tagja Luna, a francia bulldog. „Nagyon tiszteljük egymást és egymás legjobb barátai és támogatói vagyunk. Ian szintén egy csodálatos művész és saját, sikeres ügynökségét vezeti. Óriási támogatója a munkámnak, jó ember, a nőket egyenrangú félnek tekinti. Én imádok főzni, de a férjemmel a szabadidőnktől és az éppen zajló projektektől függően megosztunk minden házimunkát. Rengeteget utaztam a járvány előtt és a férjem maradt otthon a kislányunkkal és mindent kiválóan megoldott” – meséli.

Fotó: Nyári Réka

Réka és családja imád utazni, kislánya egyéves korára 12 országban fordult meg. A járvány óta viszont a család kevesebbet utazgat, helyette sok időt töltenek New York mellett, Hudson Valley-ben. „Nemrég vettünk ott egy vidéki házat és egyfajta öko-oázissá szeretnénk varázsolni. Van ott egy tavunk is, ahol úszni és kajakozni is lehet” – mesél lelkesen a terveikről Réka. „Ez teljesen más életforma, mint a korábbi. Csendes, gyönyörű a természet és rengeteg vadon élő állat van körülöttünk. A Covid miatti kényszerleállás után mostanra teljes alkotói üzemmódra kapcsoltam. Idén szeptemberben egy nagy egyéni kiállításom lesz New York-ban, valamint Isztambulban és Milánóban, 2022-ben pedig Velencében mutathatom be a képeimet és nagyon szeretném, hogy egy nap Budapesten is megmutathassam a munkáimat, hiszen a családom a mai napig ott él és imádom a várost…”

Nyári Réka provokatív fotóiból többet is megmutatunk a 7 hetilap június 15-én megjelent számában. Keresd az újságárusoknál!

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Indulhatnak a NATO-csapatok az orosz határ közelébe

borsonline.hu

Hatalmas UFO bukkant elő a semmiből, sokkot kaptak az emberek

hirtv.hu

A Nemzeti Színház vezető színésze katonai behívót kapott Ukrajnában + videó

ripost.hu

Liu Shaolin Sándor megforgatta a magyarok szívében a kést

hirtv.hu

Háború Ukrajnában és Izraelben: Első perctől kezdve egyértelmű volt, hogy Putyin győz + videó

origo.hu

Újabb hatalmas botrány Harry herceg körül, milliókat követelhet a pornós domina

travelo.hu

Belehalt a medvetámadásba a túrázó

she.life.hu

A felfázás mögött több van, mint gondolnád ( hirdetés)

ripost.hu

Újabb legenda távozott: elhunyt a népszerű rockbanda frontembere - Videó

life.hu

Kommunikálj nyíltan és őszintén: ne hagyd, hogy emiatt tönkremenjen a párkapcsolatod (hirdetés)

ripost.hu

Ez volt a Legyen Ön is milliomos legnehezebb kérdése, alig tudja rá valaki a választ

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Jonathan 94 tagú német-afrikai családja után évente 1,5 millió eurót markol fel a német államtól

INSIDER

Hatalmas nyomás alatt a lengyel kormány: az év legnagyobb tüntetésére készülnek a gazdák

INSIDER

Emmanuel Macron összevissza beszél, háborúba sodorná Európát

INSIDER

7 érdekes tény Szentkirályi Alexandráról, a Fidesz budapesti főpolgármester-jelöltjéről

INSIDER

"Mi lesz így a kislányával?" - 4 éves gyermeket hagyott maga után Szabina

INSIDER

"Gyomoridegem van, amikor arra kell mennünk" – Rettegnek a helyiek a 41-es főúttól

INSIDER

„Békéscsaba mentőállomás. Kórház?!” - 20 év telt el az ikonikus telefonbeszélgetés óta, így van most a néni

INSIDER

Brutális: 11 éves lányt erőszakolt meg egy 14 éves fiú