INSIDER

Felháborító: ilyen aljas módon csalták ki az idősek pénzét

A hatóságok most leleplezték a szövevényes korrupciós ügyet.
  • Szerző: Ripost

 

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Gondnokság alatt álló idős embereket semmiztek ki a Központi Nyomozó Főügyészség megállapításai szerint szakügyintézők, hivatásos gondnokok és idősotthonok vezetői.

Fotó: AFP

Mint a Blikk írja, újabb három gyanúsítottat hallgattak ki, nyolcan kényszerintézkedés hatálya alatt állnak, mivel időskorú, gondnokolt személyek hatósági ügyeinek intézése során szakügyintézők hivatásos gondnokokkal és idősotthonok vezetőivel, valamint további magánszemélyekkel együttműködésben korrupciós kapcsolatot alakítottak ki az idősek ingó és ingatlan vagyonának áron alul történő megszerzése érdekében.

A gyakorlat az volt, hogy a hivatásos gondnokok több esetben indokolatlanul csökkentették az idősek rájuk bízott vagyonát akként, hogy annak egy részét saját céljaikra fordították.

Az időseket idősek otthonában helyezték el, sokszor irreálisan magas összegért. A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség összehangolt intézkedéssorozat keretében bűnügyi akciót hajtott végre. Házkutatásokat hajtottak végre, és jelentős mennyiségű készpénzt, autót, az egyik sértettől származó ékszereket, valamint a bűncselekményekkel kapcsolatos további bizonyítási eszközöket, okiratokat foglaltak le.

A gyanúsítottak közül többen részbeni beismerő vallomást tettek, míg elkövetőtársaik tagadtak mindent.

És ezeket olvastad már?